
In articol:
- „Modul în care comunic stârnește râsul celor din jur”
- Multe persoane cu sindromul Asperger au interese intense și concentrate
Elon Musk are foarte mulți fani, însă cu siguranță, puțini dintre aceștia știau că favoritul lor suferă de sindromul Asperger. Deși este extrem de discret atunci când vine vorba despre viața sa personală, fără ocolișuri, Elon Musk a vorbit pentru prima dată despre boala de care suferă.
Mai mult decât atât, în cadrul unei emisiuni TV, miliardarul a vorbit public și despre postările sale din mediul online, despre care a spus că sunt ciudate, însă așa funcționează creierul său.
„Modul în care comunic stârnește râsul celor din jur”
Elon Musk a recunoscut public că suferă de sindromul Asperger, o afecțiune din spectrul autist. Miliardarul a fost inclus pe lista scurtă a persoanelor cu această tulburare, care a putut găzdui o emisiune transmisă live, care a durat destul de mult timp, mai ales că această boală vine și cu niște ”provocări”, fiind vorba de tulburări care afectează dezvoltarea abilităților sociale și de comunicare.
Citeste si: Elon Musk și Grimes, părinți pentru a doua oară. Ce nume nemaiîntâlnit au ales pentru fetița lor
De precizat este că, cei afectați de acest sindrom pot utiliza modele de vorbire neobișnuite, fiindu-le greu chiar să înțeleagă ironia, sarcasmul și umorul ori gesturi și indiciile sociale importante pentru o conversație normală, fapt precizat chiar și de Elon Musk, recent, într-un discurs public despre acest subiect.
„Nu am întotdeauna multă intonație sau variație în modul în care vorbesc... de aceea modul în care comunic stârnește râsul celor din jur.
De fapt, fac istorie în seara asta, ca prima persoană cu Asperger care găzduiește SNL... Deci, nu voi face prea mult contact vizual cu audiența în seara asta. Dar nu vă faceți griji, sunt destul de bun să simulez că sunt uman”,
Mai mult decât atât, Elon Musk a vorbit și despre postările sale din mediul online, despre care a spus că uneori sunt ciudate, însă așa funcționează creierul lui, drept dovadă stau chiar ultimele sale postări de pe Twitter, după ce a anunțat achiziția platformei, respectiv: "Nu pot face minuni", "Cumpăr Australia pentru a elibera insula-închisoare", "Rețeaua lui Trump mai bine s-ar numi Trompeta".
„Ştiu că uneori spun sau postez lucruri ciudate, dar așa funcționează creierul meu. Celor care se simt ofensați de asta vreau doar să le spun că am reinventat mașinile electrice și trimit oameni pe Marte într-o navă-rachetă", a mai declarat miliardarul.
Elon Musk
Citeste si: VIDEO- Acuzații tulburătoare. Mai mulți copii ar fi fost bătuți de educatoare- stirilekanald.ro
Multe persoane cu sindromul Asperger au interese intense și concentrate
Potrivit cercetărilor care au avut loc de-a lungul timpului, s-a făcut o diferențiere între sindromul Asperger și autismul înalt funcțional, iar una dintre acestea este reprezentată de faptul că persoanele care suferă de această boală au interese intense și foarte concentrate, mulți oameni orientându-le către o carieră de succes.
De asemenea, cei cu sindromul Asperger pot avea dificultăți în interpretarea limbajului non-verbal și pot avea nevoie de mai mult timp pentru a procesa informațiile.
Citeste si: Elon Musk sare din nou în ajutorul Ucrainei! Ce i-a promis miliardarul lui Volodimir Zelenski
În același timp, persoanele care sunt diagnosticate cu această tulburare pot avea probleme și în a-și exprima sentimentele într-un mod convențional, însă pot fi mai empatice și mai conștiente emoțional decât cei care nu suferă de autism.