De ce e important să alegi cu atenție furnizorul de energie electrică și gaz pe piața liberă?

Autor: Dragos Stefan

In articol:

La fel ca în cazul serviciilor de telefonie mobilă, de ceva timp a devenit posibil pentru români să își poată alege furnizorul de energie electrică și gaz natural. Dacă la portarea dintr-o rețea de telefonie în alta ai nevoie să schimbi SIM-ul din telefonul mobil, în cazul schimbării firmei care îți oferă energie electrică sau/ și gaz natural, lucrurile sunt și mai simple: nu se face absolut nicio schimbare fizică, nicio intervenție asupra echipamentelor.

Mai mult decât atât, nu există nicio întrerupere în furnizare. Pur și simplu este o chestiune de contracte, deci doar la nivel de acte. Partea și mai bună este că furnizori precum Nova Power & Gas fac lucrurile extrem de simple, permițând realizarea tuturor operațiunilor de contractare exclusiv prin mijloace electronice. Mai exact, faci totul online, fără risipă de timp și energie. Nu este nevoie nici măcar să te ocupi de întreruperea contractelor cu furnizorii vechi de energie electrică și gaz natural- noul furnizor va transmise notificările necesare către aceștia, plus către administratorul regional al rețelelor, conform legislației în vigoare.

Poți să schimbi de câte ori dorești furnizorul pe piața liberă, iar în cazul în care ai un contract în derulare în urma căruia ai beneficiat de o oferta cu discount sau de vreun alt tip de beneficiu, trebuie să ții cont că va trebui să plătești serviciile/ produsele gratuite de care ai beneficiat. Este indicat să alegi o ofertă simplă, eventual cu preț garantat pentru o anumită perioadă.

Alege de pe internet oferta energie electrica și gaz.

Citeste si: Vasilică Ceterașu și-a întrebat soția la TV cu câți bărbați s-a iubit înainte să fie cu el. Răspunsul Amaliei este surprinzător- bzi.ro

Alegerea furnizorului de energie în funcție de nevoile tale

Merită să alegi cu atenție furnizorul de energie electrică și gaz pe piața liberă pentru că, dincolo de simplitatea procesului, ai putea avea parte de prețuri mai bune și de servicii foarte prietenoase.

Știmcu toții că ceva în minus la facturile de utilități chiar contează, mai ales într-o perioadă cu inflație tot mai mare, în care foarte multe produse și servicii se scumpesc în retail. Alegând un furnizor de încredere, cu o politică transparentă și clară asupra prețurilor, ai previzibilitate pe termen mediu și avantaj maxim la costurile cu energia electrică și cu gazele naturale.

Când faci comparația între prețurile promise de diverși furnizori, nu uita să folosești aceiași termeni de comparație – prețuri gaze sau curent electric cu sau fără TVA, cu sau fără tarife reglementate incluse.

Poate diferențele de preț între furnizori nu sunt foarte mari, însă dacă te gândești că într-un an ai putea economisi o sumă destul de mare, vei înțelege importanța acestei alegeri cu adevărat. Când faci o alegere, optează pentru un plan în care plătești doar pentru ceea ce consumi, fără abonament pe zi sau pe lună, ori din contră, pentru unul cu abonament, dacă te avantajează costul mai redus pentru energie (indicat pentru consum ridicat).

 

Un alt element important de luat în calcul: chiar dacă prețul poate fi factorul principal de decizie în alegerea unui furnizor de energie electrică și gaz pe piața liberă, trebuie să te gândești și la alte aspecte practice. Alege o firmă cu o bună reputație, pentru a te asigura că vei avea o colaborare sigură pe termen lung. De asemenea, este plăcut să colaborezi cu o firmă ce îți oferă mijloace moderne de acces la facturi, plăți online, introducere index și comunicare simplă în general oricând este nevoie.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

A spulberat un om pe trecerea de pietoni! Șoferul, un băiat de bani gata, circula cu peste 150 km/h în centrul Iașului

Moment istoric pentru România! Prima bancnotă cu chipul unei femei va fi pusă în circulație din această toamnă

Adrian Streinu Cercel, dezamăgit de strategia autorităților în valul patru al pandemiei: „Am lălăit-o în stilul clasic românesc”

Horoscop Zilnic Marți 28 Septembrie 2021: Taurul se va simţi deosebit de înviorat şi va căuta experienţe care îl vor face să se simtă proaspăt şi plin de energie

Alertă la granița cu România! ARMATA a intrat pe fir! Suntem la un pas de RĂZBOI

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Simona Halep i-a impus condiții speciale lui Toni Iuruc. Știa doar familia, dar acum știu toți

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies