De ce este important să aveți o poliță RCA valabilă?

Autor: Clara Ionescu

Orice vehicul care este pus în circulație, fie că este vorba despre o motocicletă, un autoturism, un cap tractor, o remorcă și așa mai departe, trebuie să aibă o asigurare RCA valabilă.

Asigurarea RCA este obligatorie prin lege și are rolul de a despăgubi partea vătămată în caz de accident. Cu alte cuvinte, dacă dumneavoastră sunteți vinovat într-o tamponare și aveți un RCA valabil, prin intermediul acestei asigurări se vor plăti daunele provocate celuilalt participant la trafic, nu doar daune de natură materială, ci și facturi medicale dacă este cazul.

RCA sau asigurarea de “răspundere civilă auto” se poate încheia pe perioade cuprinse intre 1 luna și 1 an, în funcție de posibilitățile și nevoile pe care le aveți. În general, șoferii aleg să inchieie o asigurare RCA fie pe 6 luni fie pe 12, din motive evidente care țin de costuri, fiind mult mai avantajos să încheiați o poliță RCA pe o perioadă cât mai lungă de timp. Acea perioadă de 1 lună reprezintă mai degrabă o soluție pentru cei care au nevoie să obțină numerele provizorii sau în alte situații până când se va realiza înmatricularea vehiculului.

O asigurare RCA valabilă nu este obligatorie doar în momentul în care un vehicul este pus în circulație pe drumurile publice. Aceasta este necesară și în momentul în care se face înmatricularea, în momentul în care se fac modificări la certificatul de înmatriculare ori în cartea vehiculului, precum și în momentul în care trebuie să vă prezentați la reviziile tehnice periodice.

Citeste si: Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Cine sunt beneficiarii şi ce condiţii trebuie să îndeplinească- kanald.ro

Citeste si: "Știam că am murit. Eram separat de trupul meu". Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima- stirileprotv.ro

Unde puteți încheia o poliță RCA avantajoasă?

Brokerii de asigurări sunt peste tot, având multiple sedii fizice în majoritatea cartierelor în oraș. Totuși, o soluție mult mai simplă, avantajoasă și care nu implică deplasări și timp pierdut, este să vă faceți un nou RCA online. Puteți găsi soluția perfectă la numai un simplu click distanță accesând rcaautoieftin.ro, fiind locul unde puteți găsi și un calculator online de RCA ieftin, astfel încât să vă puteți face o idee cu privire la costurile care vă așteaptă dacă se apropie termenul de înnoire a poliței RCA.

De ce să achiziționați o nouă poliță RCA online?

Există mai multe motive pentru care este recomandat să apelați la internet atunci când doriți să achiziționați o poliță RCA:

Citeste si: „Cristi a fost cel care m-a încurajat și mi-a spus tot timpul că se va întâmpla, să am încredere și răbdare.” Ce a făcut Cristi Borcea când a aflat că va fi din nou tată!- kfetele.ro

Citeste si: Buna Vestire 2023. Ce este bine să faci în această zi importantă pentru a avea parte de sănătate?- stirilekanald.ro

Citeste si: Un bărbat a rămas șocat după descoperirea făcută în podul casei. A pozat totul și a arătat peste ce a putut să dea- radioimpuls.ro

  • Confort- acesta este unul dintre motivele cele mai importante. Puteți cumpăra o nouă asigurare RCA simplu și rapid, online, printr-o simplă atingere a ecranului, având posibilitatea de a o descărca în format digital pe smartphone.
  • Costuri reduse- pe lângă faptul că nu veți mai consumă combustibil în trafic pentru a vă deplasa fizic la sediul unui broker, în general, serviciile din online sunt mai accesibile. În acest fel, apelând la profesioniștii de la rcaautoieftin.ro, cu siguranță veți putea obține un tarif mult mai avantajos pentru o următoare asigurare.
  • Calulator RCA- dacă doar doriți să știți cât va fi următoarea asigurare, atunci cu siguranță o deplasare până la un sediu fizic, reprezintă o adevărata pierdere de timp, în special având în vedere faptul că cei de la rcaautoieftin.ro vă pun la dispoziție un calculator RCA foarte precis astfel încât să vă faceți o idee cu privire la costurile pentru următoarea poliță RCA.
  • Comparații de prețuri- procesul fiind unul digital și ușor de realizat cu ajutorul smartphone-ului, vă este mult mai ușor să comparați tarifele de la toți asigurătorii, astfel încât la final, să puteți opta pentru polița RCA care vă avantajează cel mai bine.
  • Cumpără polița RCA direct cu cardul și veți primi poliță RCA direct pe e-mail, la orice oră din zi.
  • Puteți solicita polița RCA direct pe email- acesta este unul dintre cele mai importante beneficii cu privire la asigurările online. În acest fel, nu veți mai sta cu hârtiile după dumneavoastră, ci o puteți primi prin email astfel încât să o puteți descărca și prezenta în cazul în care este nevoie, direct din telefon.

Lipsa poliței de asigurare RCA vine cu consecințe. Dacă sunteți oprit în trafic de organele competente sau dacă sunteți implicat într-un accident și nu aveți o poliță RCA valabilă, veți primi amendă conform legislației în vigoare, vi se va opri certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare. Este de menționat faptul că, veți suporta aceleași consecinte și dacă dumneavoastră sunteți cel păgubit și nu aveți o poliță RCA valabilă la momentul producerii incidentului.

Dacă este vorba despre o simplă persoană fizică, singurele documente pentru a încheia o poliță RCA, sunt certificatul de înmatriculare al vehiculului și cartea de identitate a proprietarului pe care se afla înscris respectivul vehicul.

Polița RCA este valabilă și obligatorie pe întreg teritoriul țării noastre cât și în străinătate în tarile membre UE și nu numai. Pentru întreaga listă a statelor în care este valabilă polița dumneavoastră, puteți lua legătura cu brokerul sau consultați direct asigurarea unde sunt menționate toate aceste informații.

Un aspect important pe care trebuie să îl luați în calcul- nu confundați polița RCA cu polița CASCO. Polița CASCO este facultativă și nu acoperă decât daunele provocate din diverse motive și în diverse împrejurări, vehiculului dumneavoastră. Cu alte cuvinte, nu are rolul de a despăgubi și pe cel pe care l-ați păgubit în cazul unui incident, iar dacă aveți doar o asigurare CASCO și asigurarea RCA lipsește, veți suporta consecințele anterior menționate. În ceea ce privește o asigurare CASCO aceasta vă este utilă doar dumneavoastră și acoperă inclusiv daune provocate în urma unor fenomene naturale extreme, lovituri primite în parcări pentru care nu s-a găsit vinovatul și în tot felul de alte situații.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

O fetiță de 12 ani a suferit atât de mult după moartea tatălui său, încât s-a stins din viață. Mama copilei a găsit-o inconștientă în baie: „Nimic nu te poate pregăti”

„Să vă fie rușine!” Meniul primit de o proaspătă mămică într-un spital de stat din România! Femeia a răbufnit imediat

O femeie și-a pus bebelușul într-un sac și l-a aruncat la ghenă. Trupul fără viață a fost găsit de o angajată a gropii de gunoi: „Ce mamă poate fi?”

Oğulcan din serialul Totul pentru familia mea, în cele mai hazlii ipostaze alături de colegii săi! Iată cum au fost surprinși carismaticii actori în spatele camerelor de filmat!

Ora de vară 2023: Cum ne afectează sănătate schimbarea de oră?

Andreea Marin, la un pas de a-și pierde viața din cauza depresiei! Vedeta a tras un semnal de alarmă, după ce și-a dat seama prin ce a trecut

Marisa Paloma, câștigătoarea sezonului 3 „Bravo, ai Stil!”, se mută în casă nouă: ”Sunt mândră de această realizare”- VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies