De ce merită să alegi soluții profesionale de ambalare din plastic ?

Autor: Amalia Florea

Soluțiile de ambalare, precum cutii, containere sau navete sunt utilizate în numeroase domenii de activitate, atât în industrie cât și în activități casnice și nu numai, fiind practic indispensabile în ziua de azi. Și, că și multe alte soluții, și acestea s-au diversificat și îmbunătățit în timp, prin introducerea de noi materiale, tehnologii de realizare a acestora și modalități de utilizare. Iar în momentul de fară am putea spune că cele mai convenabile, că preț, posibilitate de reutilizare, rezistenta și aspecte negative minime sunt soluțiile din plastic.

Pe lângă plastic, sunt utilizate și materiale precum cartonul, unul dintre cele mai utilizate și azi, lemnul și metalul chiar, în numeroasele lor derivații. Cu toate acestea, niciunul dintre cele mai sus menționate nu prezinta o rezistență în timp și o flexibilitate atât de mare că și plasticul, în special la umiditate, căldură sau îngheț, unde lemnul să vă umfola în timp sau vă crapă iar metalul vă rugini, fie le tratate corespunzător. Însă plasticul nu trebuie tratat cu nimic ceea ce elimina costuri suplimentare pentru asta. Iar prin utilizatea materiilor prime corecte, pot fi obținute derivații de plactic foarte rezistent la acțiuni mecanice, care să fie cât mai flexibil sau cât mai rigid, după cerințele utilizatorilor.

Însă cel mai mare avantaj adu de soluțiile de ambalare din palstic este reprezentat de posibilitatea de reutilizare. Desigur, și alte recipient pot fi rutiliate, realizate din alte materiale, însă acestea necesita o spălare mai atentă și utilizatea de diverși agenți chimici care, că și umiditate, le vor afecta

în timp. Cât despre carton, desi mai ieftin, acesta nu poate fi utilizat în toate sectoarele de activitate că și celelalte și de asmenea, nu este atât de rezistent. Așa că, pe termen lung, nu este o investiție atât de buna.

Realizând că plasticul reprezintă o soluție a viitorului în materie de soluții de ambalare, pentru depozitare, transport și nu numai, mulți producători au început să-l folosească pentru produsele lor, unii parțial, alții intregral.

Desigur, multe dintre acestea, precum navetele de bere și alte băuturi, sunt utilizate de foarte mult timp, dovedind un nivel ridicat de protecție și o buna depozitare a produselor din interior.

Citeste si: ,,E trist să te trezești și să vezi mesaje de condoleanțe!” Karmen, fiica lui Adrian Minune a reacționat dur, după ce s-a zvonit că Florin Salam ar fi murit- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Pe site-ul celor de la Schoellerallibert.com putem găsi numeroase modele de recipiente și soluții din plastic, destinate foarte multor domenii, de la cel agricol și până la cel de retail, farmaceutic, alimentar, auto, sau de băuturi, alaturi de multe altele. Fiind utilizate cele mai noi și mai bune tehnologii, recipientele din plastic sunt din ce în ce mai bune, mai eficiente și mai sigure.

Una dintre problemele cu care muncitorii din anumite domenii se pot confrunta este lipsa spațiului. Pentru asta, exista acum și soluții modulare, care se pot plia sau desface și asambla înapoi în doar câteva scunde, asemeni pieselor unui puzzle. Astfel, acestea vor ocupa mult mai puțin spatiu în depozitare, când nu sunt utilizate. Fiecare tip de cutie, naveta, container, sunt gândite în funcție de domeniul pentru care sunt destinate și astfel, se vă proceda la realizarea de recipiente cu pereți plini sau goi, unde găsim spatii libere care să permită circulația aerului, scurgerea lichidelor acolo unde este cazul, fac că recipientul să fie mai ușor și astfel mai simplu de manevrat.

Exista cei ce o să spună că plasticul este unul dintre materialele ce contribuie cel mai mult la nivelele de poluare, datorita faptului că se descompune atât de greu. Este adevărat însă asta doar daca est aruncat la întâmplare, nu colectat și reciclat corespunzător. Deci astfel, oamenii sunt cei care trebuie învinuiți pentru nivelul mare de poluare cu plastic. Iar prin folosirea de soluții de ambalare din plastic reutilizabile, numite și returnabile, acest fenomen poate fi evitat și mai mult. Sunt eliminate și costurile de colectare, reciclare și mai apoi modelarea în ceva nou dar și un nivel de poluare ce poate rezulta din aceste acțiuni. În domeniul de retail și pentru vânzare, foarte comuni sunt boxpaletii, care pot fi și modulari și astfel utilizați la dimensiunile dorite, în funcție de numărul de produse ce vor fi amplasate în el sau în alte cazuri. De asemenea, vor putea fi depozitați și mai ușor atunci când nu sunt utilizați. Că și celelalte cutii, și aceștia au module asemănătoare și astfel asamblarea durează foarte puțin.

Ca și firmele ce se ocupa cu realizarea și vânzarea acestor soluții din plastic, exista și cele ce se ocupa cu închirierea sau și cu vânzarea dar și cu inchirirea, existant diverse motive pentru care clienții aleg varianta din urma decât să cumpere o cutie sau o naveta. Evenimentele speciale în cazul persoanelor fizuce sau contracte de scurta durata pentru o firma reprezintă situații în care închirierea a ceva anume este mult mai profitabil. Și pentru că se curata și de întrețin atât de ușor, pot fi utilizate pentru a pune aproape orice în ele. Plasticul utilizat pentru crearea lor este în mod clar tratat cu diverse substanțe care să nu îl facă periculos în niciun fel și totodată, cât mai rezistent în timp.

Mulți producători de astfel de sisteme de ambalare le pun la dispoziție clienților atât produse standard dar și posibilitatea de a obține ceva personalizat, după anumite specificații, precum dimensiuni, forma, tipul de recipient, culoare și așa mai departe. În acest fel, o firma poate obține soluții de ambalare unice, care să o reprezinte și să fie astfel mai ușor recunoscute de clienți.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop zilnic, 15 august 2022. Berbecii nu vor să mai piardă timp, iar Fecioarele sunt în pericol

Cum petrec zodiile sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Nativii merg în vizită la apropiați

Tradiții si obiceiuri de Adormirea Maicii Domnului. Ce este complet INTERZIS să faci ce 15 august

7 zodii vor depăși greutățile începând cu noaptea aceasta. Gemeni, Pești…

DOLIU fără margini! A MURIT un mare actor. A făcut fericiţi milioane de români

Ce se întâmplă cu Florin Salam, de fapt! Cât de bolnav este artistul

Familia Biden își rotunjește conturile cu bani din România. „Dosar” cu multe nume sonore

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies