
kanald.ro
Carne de pui taiata cuburi
Diverse
Carnea de pui nu se spală. Iată riscurile la care te expui făcând asta.
Motivul pentru care carnea de pui nu se spală înainte de a fi gătită. Sunt mai multe riscuri la care te poți expune dacă faci acest lucru.
Există multe discuții și controverse în jurul subiectului despre spălatul cărnii de pui, iar aceasta a stârnit dezbateri între diverși bucătari faimoși de-a lungul timpului. Conform unui raport emis de Departamentul Agriculturii al Statelor Unite ale Americii și de Universitatea de Stat din Carolina de Nord, se recomandă să nu speli carnea de pui, deoarece acest lucru poate crește riscul de intoxicare alimentară.
Experții avertizează că, carnea de pui poate fi contaminată cu bacterii periculoase precum Salmonella, Campylobacter și Clostridium perfringens. Aceste bacterii sunt distruse în timpul procesului de gătire, însă spălarea cărnii poate duce la transferul lor pe alte suprafețe din bucătărie, cum ar fi tocătorul, chiuveta, cuțitul și alte ustensile.
Experții mai sugerează că, carnea de pui ar trebui pregătită înainte de alte alimente, cum ar fi fructele și legumele, iar igiena personală este la fel de importantă. Este recomandat să-ți speli mâinile cu apă și săpun cel puțin 20 de secunde înainte de a pregăti carnea sau alte alimente.
Citește și: Ce preparate poți face din leurdă. Planta este bogată în beneficii și proprietăți
Carne de pui și legume
Conform unui sondaj online la care au participat 4500 de adulți din Marea Britanie, s-a constatat că 44% dintre aceștia obișnuiau să spele carnea înainte de a o prepara. Cu toate acestea, e xperții avertizează că această practică poate răspândi bacteria Campylobacter pe mâini, pe suprafețele de lucru, pe haine și pe echipamentul de gătit.
Bacteria Campylobacter afectează aproximativ 280.000
M ajoritatea persoanelor intervievate au menționat că spălau carnea de pui pentru a îndepărta murdăria și microbii, fără a fi conștiente de riscurile asociate acestei practici. Campylobacter reprezintă cea mai comună formă de intoxicație alimentară din Marea Britanie, iar majoritatea cazurilor provin de la consumul de păsări de curte.
Simptomele infecției cu Campylobacter includ diaree, dureri de stomac, crampe, febră și starea generală de rău. De obicei, persoanele infectate se simt rău pentru câteva zile, însă există cazuri în care simptomele pot duce la probleme de sănătate pe termen lung, inclusiv sindromul de intestin iritabil și sindromul Guillain-Barré, o afecțiune gravă a sistemului nervos.
În cazuri extreme, infecția cu Campylobacter poate fi fatală. Cei mai expuși la acest risc sunt copiii sub cinci ani și persoanele în vârstă.
Surse: digi-world.tv, medlife.ro