De ce să alegem învățământul privat de la Teddybar.ro

Autor: Adriana Raiciu

În întreaga lume, educația privată este în continuă dezvoltare. Deși școlile și grădinițele private și școlarizarea de acest tip sunt mai costisitoare, există numeroase avantaje care ne oferă clar o idee de ce părinții ar trebui să îmbrățișeze această opțiune pentru viitorul copiilor. Desigur, există avantaje și dezavantaje și vom discuta, pe larg, despre toate.

Generalități actuale ale educației private

Există un mare boom în educația privată din întreaga lume.

Numărul persoanelor care merg la grădiniță și școala primară privată a crescut de la 10 la 17% în ultimii 15 ani. Alte studii vorbesc, da fapt, despre un procent mai mare, de 27%. Există țări unde s-a observat chiar o creștere bruscă a numărului de oameni care frecventează grădinițe și școli private de elită, dar și afaceri imense în ceea ce privește persoanele care primesc lecții online. Părinții găsesc modalități de a cheltui bani în moduri mult mai eficiente pentru a îmbunătăți educația copiilor lor. Și în România s-a observat o creștere substanțială în ceea ce privește preferințele părinților pentru educația privată. Există școli, grădinițe, creșe, after-school-uri care oferă o astfel de perspectivă. De exemplu, https://www.teddybar.ro/ este site-ul de unde poți obține informații cu privire la instituția privată de învățământ cu același nume. Această adăpostește o creșă, o grădiniță, o școală primară, un before și un after school. Deși așteptările sunt pentru tarife foarte mari, acestea sunt mai mult decât acceptabile și diferența de pregătire academică este una vizibilă față de instituțiile de stat.
Desigur, nu avem că scop denigrarea acestora, însă părinții care doresc, putem spune, altceva pentru copiii lor, aleg o astfel de instituție privată.

De ce crește, de fapt, cererea pentru educație privată?

Renașterea are loc din mai multe motive, iar unul dintre ele este că veniturile cresc, rata natalității scade, deci sunt mai mulți bani de cheltuit pentru fiecare copil din familiile din întreaga lume.

Observăm cum întreaga economie mondială se schimbă. Pregătirea de elită este din ce în ce mai cerută. De aceea, părinții își pregătesc copiii pentru ceea ce urmează și educația se face chiar de la creșă. Sunt părinți care își pun toate economiile la bătaie pentru a plăti instituții de educație privată, fiind extrem de conștienți de diferențe.

Educația privată poate fi un beneficiu pentru societate?

Citeste si: Vasilică Ceterașu și-a întrebat soția la TV cu câți bărbați s-a iubit înainte să fie cu el. Răspunsul Amaliei este surprinzător- bzi.ro

Marele avantaj al educației private este că este extraordinar de bună în a-i determina pe copii să meargă la școală. Este ideală pentru cei din țările în care oamenii se mișcă foarte mult, vorbind de cea mai mare parte a lumii în curs de dezvoltare. Pentru evoluția societății, educația privată, prin calitatea incontestabilă pe care o oferă, reprezintă o piatră de temelie pentru societate. Cum spuneam, anumite domenii cer doar personal cu calificări deosebite pe care candidații nu le pot avea decât dacă au avut anterior o educație deosebită. Da, societatea are de câștigat de pe urmă instituțiilor de învățământ private pentru că, în cele mai multe cazuri, va obține elite.

Care este problema educației private?

Desigur, există și o problema, ca în orice sector. Este vorba despre egalitate și mobilitate socială, lucruri pe care sectorul privat le descurajează dacă ne uităm bine, mai degrabă decât le încurajează. Problema cu școlile private este că acestea tind să crească inegalitatea. Când părinților li se permite să cheltuiască bani pentru copiii lor, aceștia cheltuiesc cât mai mulți bani, așa că, evident, copiii bogați merg la școli mai bune. Totuși, cum spuneau părinții și bunicii noștri, cine dorește să învețe, o face oriunde. Și totuși...

Ce avantaje sunt la o grădiniță și școală privată?

Avantajele sunt multiple. Am amintit deja despre calitatea înaltă a educației obținute, educație care pe viitor va însemna mai multe uși deschise în câmpul muncii și nu numai.

De asemenea, trebuie să ținem cont și de psihologia copiilor din ziua de azi. Este un adevăr faptul că micuții din ziua de azi au nevoie de mai multă atenție. O școală sau o grădiniță privată, oferă mai multă atenție individuală și asta pentru că astfel de instituții au clase cu un număr restrâns de elevi. Astfel educatorii și profesorii au timp mai mult pentru fiecare copil în parte, lucru ce nu îl vom întâlni în școlile de stat.

A individualiza modul de predare este un lucru important, pe care orice școală ar trebui să îl adopte. Fiecare copil este diferit și asta nu mai este niciun secret. Sunt copii al cărui ritm de învățare este unul rapid, alții învață mai lent. Asta nu înseamnă că aceștia nu sunt copii inteligenți, ci doar că au o altă modalitate de abordare și procesare a informației. Adesea, într-o școală de stat sau grădiniță, acești copii tind să fie oarecum marginalizați și “uitați”. De aceea, ei nu mai fac progrese și ajungem să spunem că sunt slabi la învățătură. Pentru ei, viitorul nu este cel mai roz. La o instituție de învățământ privată, niciun copil nu este lăsat în urmă. Astfel, cu concursul excepțional al profesorilor de elită, copiii vor excela, fără a marginaliza sau lăsa deoparte pe cineva.

Mai vorbim și despre materialele academice. Într-o școală sau grădiniță de stat, dotările didactice pot să lipsească cu desăvârșire. Sunt școli care nu au nici măcar o toaletă decentă. Acest lucru nu se întâmplă când vorbim despre o instituție privată. Totul este la superlativ. Materialele didactice, sălile de clasa, grupurile sanitare sunt cele mai bune. Este curat și copiii sunt în deplină siguranță. În plus, există o transparență totală în ceea ce privește relația profesor, copil și părinte. Cu toții conlucrează, având că scop educarea și instruirea în cel mai bun mod a copilului.

Așa că, da! Societatea are de câștigat de pe urmă instituțiilor de învățământ private și nu mai este niciun secret!

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Situații neprevăzute, pline de suspans, în această seară, în serialul “Doctorul minune”, la Kanal D

Horoscopul zilei, 27 septembrie 2021. Un nativ face o confesiune șocantă

Sfântul Antim Ivireanul 2021. Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul creștin ortodox

Începând cu noaptea aceasta, 6 zodii vor avea parte de succes pe planul sentimental și pe cel profesional

Anunț uluitor despre vaccin! Ce efect are asupra creierului

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Imagini ȘOCANTE cu vedete desfigurate de operații estetice. Nici părinții lor nu le mai recunosc. FOTO

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies