Decizia luată de prefectul Capitalei: va contesta în instanță restricțiile impuse în Sectorul 5. Ce spune primarul Piedone

Alin Stoica, prefectul Capitalei, decizie de ultimă oră! Va contesta în instanță restricțiile din Sectorul 5 al Bucureștiului!

Decizia luată de prefectul Capitalei
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Alin Stoica, prefectul Capitalei, spune că, joi dimineață, va contesta în instanță decizia luată de primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, prin care sunt anunțate noi restrcții. Stoica a precizat faptul că dacă hotărârea primarului din Sectorul 5 nu va fi retrasă, aceasta va fi atacată în instanță.

Citeste si: Bucureștiul, înconjurat de localități din județul Ilfov carantinate. Care sunt acestea

Pe de altă parte, edilul de sector, Cristian Popescu Piedone, a declarat faptul că nu are de gând să retragă hotărârea.

Cadrul e stabilit prin legea 55 și acolo se stipulează că restrângerile se iau doar prin Hotărâre de Guvern. Mai jos decât acest nivel nu putem stabili noi un alt cadru de desfășurare a activității agenților economici. I-am transms lui Cristian Popescu Piedone că e nelegală decizia lui și în virtutea rolului prefecturii de a da asistență i-am solicitat să o retragă ”, a declarat Alin Stoica la Digi24.

Citeste si: Stuație epidemiologică gravă la un spital din Moldova! Medicii se luptă atât cu epidemia de COVID-19, dar și de tuberculoză

„Dacă nu, mâine dimineață vom dispune chemarea în judecata pentru anularea actelor și vor fi suspendate imediat după cererea de chemare în judecată.

Nu își produc efectul. Vor fi atacate în instanță mâine dimineață, dacă nu le retrag ei”, a mai spus prefectul.

Alin Stoica, prefectul Capitalei
Alin Stoica, prefectul Capitalei[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Mirela Vaida, din nou în pericol. Agresoarea ei umblă liberă pe străzi și atacă alți oameni- bzi.ro

Restricțiile impuse de Primăria Sectorului 5 al Capitalei

”PRIMĂRIA SECTORULUI 5 IA UNELE MĂSURI PENTRU A PREVENI CARANTINAREA TOTALĂ! În urma întâlnirii pe care Primarul Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone a avut-o în cursul acestei săptămâni cu Premierul României, Florin Cîțu și cu ceilalți

primari de sectoare și în urma apelului făcut astăzi, 24 martie 2021, de președintele Klaus Iohannis către autoritățile locale pentru a veni cu restricții suplimentare, edilul Sectorului 5 a dispus mai multe măsuri, pentru a limita răspândirea COVID-19 și pentru preveni o carantinare totală a Capitalei. Potrivit celor mai recente informații venite de la Grupul de Comunicare Strategică, în București, rata de incidența înregistrată la 14 zile a ajuns la 6,37 cazuri la mia de locuitori.

Pentru a proteja sănătatea cetățenilor din Sectorul 5 și nu numai, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca începând de mâine, 25 martie 2021 și până în 11 aprilie 2021 să se reducă programul agenților economici de pe raza sectorului, după cum urmează:

– LUNI – VINERI – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00

– SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00.

Programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.

Programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează:

– LUNI – VINERI – 07.00 – 17.00

– SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – 07.00 – 15.00

Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00.

În privința cursurilor școlare, Primăria Sectorului 5 va asigura în continuare produsele necesare pentru limitarea răspândirii COVID-19, și anume: măști de protecție pentru elevi și profesori și dezinfectanți. Primăria nu poate dispune suspendarea cursurilor, acest lucru intrând în atribuțiile Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Poliția Locală a Sectorului 5 va efectua verificări pe raza sectorului pentru a se asigura că agenții economici respectă măsurile incluse în dispoziția emisă de Primarul Sectorului 5. Cei care nu vor duce la îndeplinire normele impuse prin această dispoziție vor avea autorizație de funcționare suspendată și vor fi sancționați conform legii.

„Nu ne dorim carantinarea totală a Capitalei. Este important să încercăm pe cât posibil limitarea răspândirii virusului, fără a afecta prea mult viața de zi cu zi. Fac apel la toți cetățenii Sectorului 5 pentru a da dovadă de spirit civic. Să respectăm aceste măsuri, pentru că, doar în acest fel, numărul de îmbolnăviri va scădea, iar autoritățile centrale nu vor fi nevoite să impună o carantină totală în ceea ce privește Bucureștiul”, este mesajul transmis de Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Angela Merkel renunță la lockdown-ul strict de Paște: „Greșeala îmi aparține doar mie”

Război total în Banat! Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, la un pas de a fi demis

Klaus Iohannis, declarațiile momentului despre creșterea cazurilor de coronavirus: „Sunt foarte îngrijorat”

Horoscop Zilnic Joi 13 Mai 2021: Se anunță o perioadă bună din punct de vedere energetic și prosperă

Calendar Ortodox 13 mai 2021. Una dintre cele mai mari sfinte ale Bisericii. Te apără de viclenia duşmanilor

Surpriza anului! Țiriac se însoară din nou! I-a dat deja inelul: viitoare soție este și ea super celebră

Istoria secretă. Adevărul despre bomba atomică a lui Nicolae Ceaușescu

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies