Decizie de ultima oră! Polonia va interzice aproape în totalitate avortul!

Polonia va interzice aproape în totalitate avorturile! Cazurile în care femeile vor putea face o întrerupere de sarcină.

Decizie de ultima oră! Polonia va interzice aproapte în totalitate avortul!
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Polonia va interzice aproape în totalitate avorturile! Potrivit guvernului polonez, decizia va în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial. Vor exista trei excepții admise pentru a face avort. 

Polonia interzice avortul 

Guvernul a anunțat miercuri, 27 ianuarie, faptul că decizia Tribunalului constituțional prin care avortul va fi interzis în Polonia intră în vigoare după ce hotărârea va fi publicată în Monitorul Oficial, adică în aceeași zi. 

"Tribunalul constituţional a prezentat o justificare scrisă a hotărârii privind protecţia vieţii. Conform prevederilor constituţionale, hotărârea va fi publicată astăzi (miercuri) în Monitorul Oficial", a anunţat Centrul de informare al guvernului, pe Twitter.

Tribunalul consituțional a interzis în luna octombrie orice întrerupere voluntară a sarcinii. Există trei excepții admise pentru a face avort- o sarcină nedorită rezultată în urma unui viol sau un incest sau în momentul în care viața mamei este în pericol. 

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

Citeste si: I-au smuls copilul din brațe la maternitate și l-au răpit cu o ambulanță! Dezvăluirile cutremurătoare ale unei artiste din România

La scurt timp după anunțarea hotărârii, mai mulți protestatari s-au adunat în fața sediului Tribunalului Constituţional din Varşovia, precum şi în mai multe oraşe ale Poloniei. 

"Cerem tuturor să iasă în stradă.(...) Exprimaţi-vă furia după cum credeţi de cuviinţă", a declarat miercuri Marta Lempart din partea "Grevei femeilor", principala mişcare aflată la originea protestelor.

Decizie de ultima oră! Polonia va interzice aproapte în totalitate avortul!
Decizie de ultima oră! Polonia va interzice aproapte în totalitate avortul! [Sursa foto: pexels]

"Întreaga Polonie se mobilizează, nu doar Varşovia, noi suntem gata! Atunci când vorbim despre infernul femeilor, putem acum să vorbim de infernul guvernului. Vă vom pregăti noi un infern", a adăugat Klementyna Suchanow, tot din partea "Grevei femeilor".

Citeste si: Cântăreața care și-a pierdut bebelușul născut prematur, mesaj dureros de pe patul de spital: „Se odihnește în pace și va trăi vesnic în inimile noastre”

La momentul actual, în Polonia se fac mai puțin de 2.000 de întreruperi de sarcină pe an, conform datelor oficiale. Organizațiile feministe susțin faptul că aproximativ 200.000 de avorturi se fac ilegal sau în străinătate. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

O femeie de 55 de ani a adus pe lume tripleți: ”Eram entuziasmată și în același timp speriată”

Însărcinată în 6 luni, Vulpița a ajuns la munca de jos! Ce a ajuns să facă Veronica Stegaru pentru bani?

Unei femei i-a fost furat nou-născutul: povestea halucinantă care s-a derulat chiar în spital

Horoscop Zilnic Vineri 26 Februarie 2021: Peștii sunt sfătuiți să prindă curaj și să ia decizii

Dragnea a distrus-o complet pe Viorica Dăncilă. Ce i-a făcut din închisoare

Ceaiul care poate declanșa cancer la colon. Mulți români continuă să-l bea fără să știe la ce se expun. Medicul Laura Ene avertizează

S-a decis cel mai așteptat moment în TV. Antena 1 anunță o mare lovitură pe piață

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies