Decizii de ultimă oră ale Guvernului: Intrarea în țară pe la Vama Nădlac ar putea fi destinată doar transportului de marfă

În ședința de Guvern din data de 2 aprilie organizată de Ludovic Orban au fost luate noi decizii în ceea ce privește situația de criză de la noi din țară.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Membrii Guvernului au luat parte astăzi, 2 aprilie, la o nouă ședință. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, propune ca Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2 să fie rezervat pentru transportul de marfă, iar autoturismele să fie orientate către alte vămi care vor fi convenite cu autorităţile maghiare, informează News.ro.

Citeste si: Când putem ieși din case. Mai rezistăm izolați până atunci?

“Pentru varianta Nădlac 2, o să am o convorbire cu ministrul de Interne din Ungaria astfel încât să separăm traficul de marfă de pe culoarul verde şi autoturismele să le reorientăm spre alte puncte de trecere a frontierei fie Nădlac 1 sau ceea ce optează partea maghiară, în sensul în care vom elibera punctul de trecere Nădlac 2 rezervat strict pentru marfă”, a declarat Marcel Vela, joi, la începutul şedinţei de Guvern. 

O nouă ordonanță militară în ceea ce privește chestionarele pentru șoferii străini de transport marfă

Marcel Vela propune eliminarea chestionarelor pentru şoferii străini de transport marfă şi semnarea unei declaraţii că în 48 de ore părăsesc România şi nu se opresc decât la benzinării şi în parcări.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Citeste si: Încă 12 decese din cauza COVID-19. A căzut și ultima redută din România

“În acelaşi timp cred că ar fi binevenită o ordonanţă militară prin care să eliminăm completarea chestionarelor, a declaraţiilor de către şoferii străini pentru a elibera zona şi a fluidiza traficul, impunând în ordonanţă un timp maxim pe care o să-l discut şi apoi vi-l comunicăm, îl convenim împreună, cu privire la tranzitul teritoriului românesc de către camioanele care trec spre Bulgaria şi Turcia. Aşadar numai completează chestionarul, semnează doar declaraţia că 48 de ore părăsesc România, cu amendamentul că se opresc doar în staţiile de benzină şi parcările impuse prin acel coridor verde de către Ministerul Transporturilor”, a mai afirmat ministrul de Interne.

Citeste si: Violeta Alexandru: Părinţii care stau acasă cu copiii mai mici de 12 ani vor beneficia de ajutorul de 75% din salariu şi pe durata vacanţei

De asemenea, premierul Ludovic Orban a spus că poate ar trebui simplificate şi declaraţiile pentru şoferii români care transportă marfă.

“Trebuie simplificate şi pentru şoferii străini, dar cred că declaraţiile trebuie simplificate şi pentru şoferii români şi trebuie scoase anumite lucruri din declaraţie, de exemplu, obligaţia de a se duce pe cel mai scurt drum la locul de izolare, că întâi şoferul se duce să descarce marfa, dacă vine cu marfa. Ori chestiunea aceasta trebuie clarificată. (…) Important este să dăm un semnal către toţi transportatorii de marfă, către toţi şoferi că noi avem ca obiectiv asigurarea în condiţii normale a transportului de marfă şi că nu punem oprelişti care să creeze probleme”, a declarat Ludovic Orban.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Cristian Onețiu: „Se preconizează că fiecare lună de pandemie activă înseamnă 9 luni de recuperare economică”

Ludovic Orban se gândește la sancțiuni dure pentru medicii care demisionează în criza coronavirusului: „Interzicerea dreptului de practică este o propunere formulată”

Cinci lucruri interzise în Postul Paştelui! Ce tradiţii se respectă cu sfinţenie

Medicii români își văd copii doar pe rețelele de socializare sau de la cinci metri distranță: „Mă implora să îmi atingă mâna prin gard”

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies