
In articol:
- Se pregătește România de lockdown între 10 decembrie și 10 ianuarie?
- "Vaccinarea nu este un remediu miraculos"
Radu Ciornei, deputat USR și imunolog, este de părere că autoritățile ar trebui să fie în totalitate de acord cu un lockdown în România, de Crăciun și Revelion. Specialistul spune că acest demers ar ajuta la stoparea răspândirii virusului, dar și la salvarea a mii de vieți.
Se pregătește România de lockdown între 10 decembrie și 10 ianuarie?
Radu Ciornei consideră că măsurile luate de stat până în prezent nu sunt suficiente, iar în acest mod, momentul revenirii la o viață normală este destul de îndepărtat. Mai mult, imunologul este de părere că alegerea guvernanților de a nu institui un lockdown pe teritoriul țării, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă, reprezintă un adevărat genocid: "Voi fi scurt și tranșant. În acest moment al pandemiei, în care mor într-o zi mai mulți oameni decât are România membri ai Parlamentului, sau dacă ar cădea toate aeronavele Tarom trimise în teritoriu, școala nu poate fi deschisă.
Radu Ciornei, imunolog și deputat USR
Citeste si: „La sfârșit, din cutie, fiul meu să...” Monica Tatoiu, despre ultima sa dorință în viață!- kfetele.ro
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Cu acest grad de ocupare în ATI, a trimite școala și absolut tot ce se poate în online și munca de la domiciliu sunt o obligație.
Imagine cu caracter ilustrativ
"Vaccinarea nu este un remediu miraculos"
Imunologul a precizat că ar trebui schimbat planul de combatere a virusului, pentru că măsurile luate până acum, pe termen scurt, nu au dat roade. De asemenea, Radu Ciornei a ținut să sublinieze că nici vaccinarea nu reprezintă un remediu miraculos, care să aibă eficiență de 100%, însă ajută foarte mult la diminuarea treptată a deceselor: "Așa cum observăm de o lună, nu putem face nimic pe termen scurt. Pe termen mediu și lung, la această rată de infectare și ocupare a paturilor în ATI, doar vaccinarea masivă poate diminua treptat rata deceselor. În acest moment, dacă am fi avut 10.000 de paturi ATI, să știți că toate ar fi fost ocupate, pentru că dorim ca formele medii să beneficieze de cel mai bun tratament.
Vaccinarea nu este un remediu miraculos cu eficacitate de 100%, însă, cu siguranță, descrește probabilitatea unor forme grave de boală cu 90%. Odată ce pacienții se prezintă în UPU cu forme foarte grave, acel punct de la care afectarea pulmonară și sistemică este foarte greu de tratat este depășit, boala devine o loterie în care Tocilizumabul, anticorpii monoclonali sau Remdesivirul nu mai au aceeași eficiență ca în cazul în care aceste medicamente sunt administrate la primele semne de agravare a unei forme medii.", a mai spus Radu Ciornei, pe rețelele de socializare.