Deşi e guvernatorul BNR, Mugur Isărescu este deja pensionar! Ce pensie primeşte lunar cel mai longeviv guvernator din lume | DEZVĂLUIRI

Mugur Isărescu are 69 de ani şi de un an este pensionar, chiar dacă este guvernatorul BNR.

Autor: C.L.

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, este cel mai longeviv guvernator de bancă centrală din lume, mandatul său la şefia BNR numărând, anul trecut, 27 de ani, performanţa acestuia fiind menţionată de World Records Academy. Anul viitor, când i se încheie actualul mandat, Mugur Isărescu a mărturisit că nu ştie dacă va mai candida la şefia BNR.

”Am mai fost întrebat o dată în 2000, dacă nu câştig alegerile, ce voi face după aceea.

Am zis că o să produc vin.(...) Nu ştiu ce voi face. Deocamdată sunt pensionar, dacă îmi închei mandatul. O să vorbesc mai relaxat cu dumneavoastră. Deja am emoţii, nu ştiu ce o să scrieţi după", a spus Mugur Isărescu, în urmă cu câteva zile.
Guvernatorul BNR este pensionar din august 2017 şi tot de atunci primeşte, pe lângă salariu şi pensie. 

Conform declaraţiei de avere depuse de Mugur Isărescu în vara acestui an, pentru perioada septembrie-decembrie 2017 a încasat venituri din pensie în valoare de 37.297 lei, ceea ce înseamnă 9.300 de lei pe lună. Acesta ar fi venitul lunar pe care l-ar obţine lunar Mugur Isărescu când nu va mai fi guvernator.

Citeste CONTINUAREA pe stirilekanald.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies