Destinul incredibil al primei sotii a lui Saddam Hussein. Ce s-a intamplat cu femeia si cum a disparut fara urma

Despre prima căsătorie a dictatorului Saddam Hussein se ştiu foarte puţine lucruri. Prima lui soţie, care îi era şi verişoară, se numea Sajida Talfah.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

În jurul mariajului celor doi au circulat numeroase zvonuri şi legende, unele dintre ele de-a dreptul sinistre.

Tot ce se ştie cu certitudine este că, după izbucnirea Războiului din Golf, Sajida Talfah a dispărut şi nu a mai fost văzută niciodată.

Tot ce se ştie cu certitudine este că, după izbucnirea Războiului din Golf, Sajida Talfah a dispărut şi nu a mai fost văzută niciodată.

n primul rând, căsătoria dintre Saddam Hussein şi Sajida Talfah a fost o căsătorie aranjată, negociată de părinţii celor doi când Saddam şi Sajida erau copii.

După standardele occidentale moderne, acest lucru poate părea o practică medievală. Însă căsătoriile aranjate sunt încă destul de comune în multe societăţi musulmane.

Sajida era, de asemenea, fiica unchiului lui Saddam, ceea ce înseamnă că cei doi erau totodată verişori primari şi soţi.

Aceasta este o altă practică comună în unele părţi ale lumii. Cei doi au format un cuplu căsătorit în jurul anului 1963 (data exactă este necunoscută) şi au avut cinci copii: Uday, Qusay, Raghad, Rana şi Hala.

Înainte de a se căsători cu Saddam, Sajida a lucrat ca profesoară într-o şcoală. Potrivit majorităţii relatărilor, era încântată de statutul social pe care i-l aducea soţul ei, care era un oficial de rang înalt în guvernul irakian.

Citeste pe incredibilia.ro ce s-a intamplat, de fapt, cu Sajida.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate