Detalii incredibile din referatul procurorilor în cazul Sorinei Pintea: Cum ar fi circulat șpaga în sistem

Sorina Pintea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, iar PSD-ul ia în calcul suspendare ei din partid. Deşi decizia nu este definitivă, e vorba de o primă bătălie câştigată de procurorii DNA. Aceştia au prezentat în faţa instanţei imaginea unui manager de spital care şi-ar fi negociat atent şpaga şi a cerut 7 la sută din contract, nu 3 procente, cum i s-ar fi oferit iniţial - potrivit informaţiilor care apar în referatul procurorilor.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere

După ce a analizat probele şi argumentele din dosar, un judecător al Tribunalului Bucureşti a stabilit că fostul ministru al Sănătăţii trebuie să rămână 30 de zile după gratii. Procurorii au înregistrat-o pe Sorina Pintea în biroul din cadrul spitalului Baia-Mare, în timp ce discuta despre mită.

"Inculpata SORINA PINTEA a exclamat chiar ”super tare” după ce a aflat că (...) i-a trimis 120.000 de lei, respectiv “perfect”, după ce a aflat că a fost de acord cu remiterea procentului de 7% din contract. După ce suspectul îi comunică SORINEI PINTEA faptul că s-a scăzut suma de 10.000 de euro pe care aceasta din urmă i-a primit în luna decembrie, SORINA PINTEA confirmă spunând “da”."

Sursă: referatul cu propunerea de arestare preventivă

Sorina Pintea ar fi primit în 2 tranşe 10.000 de euro, respectiv 120.000 de lei, de la reprezentanţii unei firme care amenajau o sală de operaţii în cadrul spitalului judeţean Maramureş.

fara descriere

"SORINA PINTEA cunoștea foarte bine, nu doar că în punga neagră se aflau bani, ci și cuantumul exact al acestei sume. Totodată, în comunicare SORINA PINTEA spune clar că ea nu a fost de acord cu un procent de 3% din contract și recunoaște că a propus un procent de 7% din contract."

Sursă: referatul cu propunerea de arestare preventivă

Pe vremea când a ocupat portofoliul de ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea era cunoscută drept un om intransigent cu greşelile din sistem.

Fostul ministru s-a folosit de mărirea salariilor medicilor pentru a cere ca personalul medical să nu mai accepte "atenţii" de la pacienţi.

Ionuţ Pintea, fiul fostului ministru, susţine că s-a întâlnit cu denunţătorul mamei sale după flagrant, iar acesta şi-a cerut scuze. Ionuţ Pintea este un personaj cunoscut, după ce s-a ales cu o condamnare pentru acuzaţia de trafic de droguri.

Sorina Pintea a atacat cu recurs decizia de arestare preventivă. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti vor avea ultimul cuvânt.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate