
In articol:
Ies la iveală noi detalii nemaiștiute în cazul Andreei, studenta găsită moartă. Tânăra, studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din Iași, a dispărut de acasă și era de negăsit. Femeia a fost găsită strangulată, în apropierea pârtiei de schi din Iaşi, de către o colegă.
Citeste si: Noi detalii în cazul sinuciderii studentei din Iași! Tânăra și-a premeditat moartea
Prietena fetei decedate îi știa obiceiurile acesteia, de a merge în acea zonă pentru a se relaxa. Surse din anchetă au spus, pentru presa locală, faptul că Andreea se afla în sesiune, iar unul dintre examene ar fi stresat-o rău.
„ Sunt informaţii cum că tânăra care se afla în sesiune ar fi fost supărată deoarece avusese probleme la un examen. Acesta pare a fi motivul. Tânăra mergea deseori la pârtia de schi pentru a se relaxa, mai fuma câte o ţigară. În ziua sinuciderii, i-a trimis un mesaj unei colege că merge la pârtie să se relaxeze, ca de obicei. Ulterior, a doua zi, tatăl fetei a mers la poliţie, unde sesizase dispariţia, însă între timp a fost găsită de către o colegă, în pădure”, a declarat o sursă din cadrul anchetei.
Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro
Studenta și-ar fi premeditat moartea
Andreea Maria era întinsă pe jos, strangulată cu un colier în jurul gâtului, colier făcut din mai multe bucăţi de plastic cu zimţi. Iar lângă ea era o borsetă, iar într-un buzunar al gecii sale au fost găsite mai multe coliere negre.
Conform oamenilor legii, Andreea Maria, studentă în anul cinci la Facultatea de Medicină, și-a premeditat sinuciderea. Atât părinții fetei, cât și polițiștii susțin că nu au aflat care este motivul care a provocat decizia fetei de a-și pune capăt vieții.
Andreea Maria
Mesaj tulburător despre sinucidere postat de Andreea
Studenta de la UMF care a publicat pe contul său de Facebook un mesaj cutremurător, cu câteva luni înainte de a recurge la gestul necugetat. Aceasta a postat pe 10 septembrie 2020, de Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului:
„ În fiecare an, aproape 800.000 de oameni manifestă tulburări mintale, ce pot conduce la tentative de suicid. Sinuciderea reprezintă o tragedie care afectează familiile și întreaga comunitate, având efecte de lungă durată asupra oamenilor rămași în urmă. O tentativă anterioară de suicid reprezintă un factor de risc pentru repetarea și săvârșirea ulterioară a acestui act. În ultimii anii, s-a constatat faptul că actul de sinucidere reprezintă a treia cauză principală de deces în rândul adolescenților între 15 și 19 ani. Sinuciderea nu apare doar în țările dezvoltate, ci reprezintă un fenomen global, afectând toate regiunile lumii. Depresia majoră sau alte tulburări însoțite de tendințe autolitice sunt probleme grave de sănătate publică; cu toate acestea, pot fi prevenite prin intermediul câtorva măsuri de precauție”.