Arderi sintesti
Arderile ilegale de deseuri de la Sintesti poluează Capitala si comunele din jur

Actualitate

Dezastru ecologic lângă București! Imagini halucinante cu poluarea excesivă! Nu se mai tem de nimic Video

În ultima perioadă, lângă București, mai exact în sudul Capitalei, are loc un adevărat dezastru ecologic provocat de arderile necontrolate și ilegale ale deșeurilor din zonă.

Arderi sintesti
Arderile ilegale de deseuri de la Sintesti poluează Capitala si comunele din jur

Sudul Bucureștiului miroase! Miroase acum zi de zi, noapte de noapte. Pentru că arderile ilegale de deșeuri nu se mai opresc nicio secundă, iar de ceva vreme încoace, dacă se desfășurau pe timp de noapte, acum lucrurile s-au schimbat și de fac în văzul lumii.

Citeste si: Afacerea ingenioasă a unui antreprenor român. Vinde aer îmbuteliat și colectat din Munții Carpați în China și India VIDEO

Citeste si: Adevărul despre incendiul de duminică seară din Capitală: nori de fum sau de poluare?

Citeste si: Clipe de coșmar pentru Claudia Pavel! Mesajul transmis în miej de noapte: „Majoritatea copiilor noștri au probleme pulmonare”

 

Ani la rândul, autoritățile competente, în frunte cu Ministerul Mediului, s-au făcut că nu văd că în zona Sintești, comuna Vidra, la doi pași de București, au loc, în fiecare noapte, arderi de deșeuri industriale, formându-se o adevărată ”industrie” a poluării. Dacă, până acum, totuși, arderile erau noaptea, lucru care,âîn mijlocul campaniei electorale, cum autoritățile sunt preocupate ba de voturi, ba de epidemia de coronavirus, lucrurile s-au schuimbat în rău, iar mafia gunoiului din zonă își vede nestingherită de treabă.

Și, culmea, s-a apucat de arderi în timpul zilei, deșeurile ridicând un fum gros deasupra Sinteștiului, un fum care se poate vedea și din sudul Bucureștiului, care miroase înfiorător și care, trebuie precizat, reduce speranța de viață a oamenilor cu ani buni.

senzor
Un senzor de poluare a luat-o razna din cauza... poluarii excesive

De curând chiar, unul dintre senzorii privați, puși de asociații private, în zona Sinteștiului nu a mai făcut față. Repetăm, e vorba de un senzor care s-a stricat, culmea, din cauza cantității uriașe de fum provenite de la arderile de gunoi din zona Sinteștiului, fie că vorbim de arderi de la groapa de gunoi din zona – una care se vrea ecologică dar care, de fapt, distruge

tot ecosistemul zonei – fie că vorbim de arderile ilegale de cauciuc – pentru sârma valorificată la fier vechi – fie alte deșeuri.

Mai nou însă, camerele de luat vederi din zona Sintești au și înregistrat arderile ilegale și, cu toate acestea, autoritățile se fac că nu le văd, chiar dacă sănătatea oamenilor este pusă în mare pericol și chiar dacă tot sudul capitalei, fie că vorbim de comunele din preajmă, fie că vorbim de o bună bucată a sectorelor 4 și 5, miros din cauza arderilor de la groapa de gunoi.

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate- radioimpuls.ro

De altfel, susțin sursele WOWbiz.ro, în zona Sintești tone de gunoi nedeclarat, adunat de prin țară și chiar din străinătate, dispar ca ”prin minune”, arse de mafia poluării, fie că e vorba de firme care se ocupă cu incinerarea lor, fie că e vorba de unii oameni, deja specializați în domeniu. ”Bucureștiul, mai ales sudul, este poluat excesiv de traficanții din zonă. Fac trafic, la propriu, cu gunoi și ard orice, ard cauciuc, plastic, fac dispărute tone de deșeuri, prin ardere.

Fumul ajunge la zeci de metri, e vizibil de la kilometri... Normal că nu e vreun incinerator, lumea dă vina pe cei de la groapa de gunoi, cei de acolo dau vina pe locuitorii din Sintești și tot nu se rezolvă nimic. Controale? Să fim serioși, dovezi sunt, dar autoritățile se fac că nu văd, nu văd cum arde, deși dacă ești atent se vede de la Piața Unirii. Cei de acolo dau foc, cu acordul tacit al tuturor autorităților, ei fac bani, noi, cei din sud, facem cancer”, susține unul dintre locuitorii din zonă.

 

Bucureștiul, poluat excesiv de arderile ilegale! Particulele PM 2,5și PM 10, toxice pentru oameni

Particulele PM 2,5și PM 10 se pot infiltra în căile respiratorii și adânc în plămâni și să provoace probleme de sănătate. ”Efectele includ moartea prematură, agravarea bolilor cardiace și pulmonare.  Copiii sub 15 ani sunt în mod special vulnerabili. Poluarea cu pulberi înrăutăţeşte simptomele astmului, respectiv tuse, dureri în piept și dificultăți respiratorii” după cum menționează siteul www.aerlive.ro.