Dezastru pentru numeroși români! ANAF impune un nou impozit

Conform noului Cod fiscal, veniturile obținute din criptomonede de către de către persoanele fizice se vor impozita, de la 1 ianuarie 2020.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere


In articol:

Veniturile rezultate din criptomonede vor fi taxate și în anumite cazuri se va plăti și contribuția la sănătate.

Noul Cod fiscal prevede că persoanele care câștigă bani constant în criptomonede vor avea începând cu anul 2020 obligații fiscale și vor trebui să declare și aceste venituri. Adică, banii câștigați în criptomonede în anul 2019, vor fi trecuți în declarația unică și se vor plăti impozite anul următor, informează bugetul.ro.

Dezastru pentru numeroși români! ANAF impune un nou impozit

Sumele obținute în criptomonedă vor trebui trecute în declarația unică numai în cazul în care banii sunt convertiți în lei ori valută sau sunt folosiți la achiziționarea diverselor bunuri sau servicii.

Cei care nu se vor atinge de criptomonede pot sta liniștiți deoarece nu vor fi obligați să declare aceste sume.

Noul Cod fiscal prevede că dacă o persoană fizică obține venituri de peste 6.000 de lei pe an din criptomonede trebuie să plătească la stat un impozit pe venit de 10%.

În cazul în care într-un an o persoană fizică câștigă într-un an echivalentul a 12 salarii minime brute, vor trebui să plătească și CASS, adică 10%.

Important de menționat este și faptul că cei care au un câștig de sub 200 de lei la fiecare tranzacție cu criptomonede și nu mai mult de 600 pe an în total, nu sunt obligați să declare sumele în declarația unică

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate