Dezastru produs de Covid-19 la New York. Epicentrul pandemiei se mută peste Ocean

New York începe să țină capul de afiș al pandemiei COVID-19. 25.000 de cazuri de infecții confirmate. Acesta este numărul care a produs un cutremur uriaș în lume.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Dezastru Covid-19 la New York. Epicentrul pandemiei, peste Ocean


In articol:

New York este zona roșie din Statele Unite. A fost cel mai greu lovită de epidemia de coronavirus: sunt peste 25.000 de cazuri de infecții confirmate. Ca detaliile să fie mai bine reținute, precizăm că în New York se înregistrează aproape jumătate din toate cazurile de la nivel național.

200 de oameni au murit în New York

Peste 200 de oameni au murit în New York. Iar cazurile noi se dublează din trei în trei zile. Un coșmar pentru americani. 

Guvernatorul Andrew Cuomo a cerut de urgență materiale sanitare, avertizând că virusul se răspândește în statul său „mai rapid decât un tren de mare viteză”.

Citeste si: Florin Salam, lovit de o mare nenorocire după ce a cântat la priveghiul lui Emi Pian - evz.ro

„Vârful epidemiei este mai înalt decât l-am estimat și se apropie mai curând decât credeam”, a declarat Cuomo, îngrijorat de perspectiva ca sistemul de sănătate al statului său să fie copleșit, notează BBC.

Aparatura medicală, insuficientă și la americani

Ca un exemplu pentru cât de gravă este situația, el a spus că în prezent New York-ul are 7.000 de aparate de ventilație mecanică, dar ar avea nevoie de 30.000! Cuomo, un democrat, a criticat răspunsul foarte slab al autorităților federale, plângându-se că ajutorul primit, de numai 400 de ventilatoare, este infim. În cel mai rău scenariu, a estimat el, ar putea fi nevoie de 140.000 de paturi de spital.

Cu o populație de aproape 20 de milioane de locuitori, New York este al patrulea cel mai populat stat american. Până acum, aici s-au înregistrat 25.665 de cazuri confirmate de Covid-19 și 210 decese.

Epicentrul epidemiei se mută peste Ocean

OMS a avertizat marți că Statele Unite ar putea deveni următorul epicentru al pandemiei de Covid-19. Avertismentul a venit în condițiile în care președintele Donald Trump a estimat că până de Paște, adică în două săptămâni, SUA și-ar putea redeschide activitatea economică.

Peste 54.800 de cazuri de coronavirus s-au confirmat până acum în SUA, iar numărul deceselor se ridică la 782.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate