DEZVALUIRI BOMBA! Pentru ca a accidentat grav un om, Radu Mazare a facut un an de puscarie la locul de munca! Ce zice primarul: “M-am lovit si eu foarte rau, am avut fractura de femur, era sa mor!”

Amanunte dramatice si nestiute din trecutul primarului Constantei, Radu Mazare (44 de ani), va sunt prezentate astazi, in exclusivitate, de wowbiz.ro. In primavara anului 1991, Mazare a provocat un accident rutier soldat cu vatamarea grava a unei persoane. Pentru fapta sa, edilul de astazi a fost condamnat la un an de inchisoare cu executare la locul de munca!

Distribuie pe:

Autor: A.B.C, Andrei Comsa

Radu Mazare, un politician iesit din tipare, a facut inchisoare la locul de muncaConform informatiilor wowbiz.ro, pe 15 mai 1991, pe raza unei comune din apropierea Bucurestiului, Radu Mazare, aflat la volanul masinii personale, a provocat un accident rutier soldat cu vatamarea grava a unei persoane. Autorului i s-a intocmit dosar penal, iar doi ani mai tarziu, in 1993, a primit si sentinta: un an de inchisoare la locul de munca! In momentul accidentului, Mazare era fondatorul si redactor-sef al saptamanalului Contrast, insa la pronuntarea verdictului, in 1993, devenise fondator si redactor-sef al cotidianului Telegraf. Chestionat de wowbiz.ro cu privire la accidentul respectiv si la pedeapsa efectuata, Radu Mazare ne-a declarat: “Pe cine mai intereseaza ce s-a intamplat acum atata timp? Mi-e greu sa-mi aduc aminte ce s-a intamplat atunci, acum mai bine de 20 de ani! Parca m-am inteles cu victima, da, asa a fost, dar sa stiti ca m-am lovit si eu foarte rau, am avut fractura de femur, era sa mor… Mi-au bagat medicii tije in picior, si acum cred ca mai am vreo doua sarme acolo. Cat despre executarea pedepsei cu inchisoarea la locul de munca, va spun sincer ca n-a insemnat nimic pentru mine, eram redactor-sef si faceam ce vroiam eu, scriam ce vroiam eu. Parca, parca, daca-mi amintesc bine, din salariu imi era retinuta lunar o parte, care ajungea la autoritati”.Condamnat in Romania pentru calomnie, Mazare a fost gratiat de Ion Iliescu si a castigat apoi la CEDOPe 17 mai 1995, ziaristul Radu Mazare a mai fost condamnat definitiv la 7 luni de inchisoare, de catre Curtea Suprema de Justitie, fiind acuzat, alaturi de colegul Constantin Cumpana, de calomnie. Cei doi au primit 3 luni de inchisoare pentru insulta si 7 luni pentru calomnie, dispunandu-se executarea pedepsei mai mari. Instanta a impus reclamantilor si interzicerea exercitarii profesiei de jurnalist pentru un an dupa executarea pedepsei cu inchisoarea si plata catre partea calomniata a sumei de 25 de milioane de lei, echivalentul a 2033 de euro la data evenimentelor, cu titlul de prejudiciu moral.

Mazare si Cumpana au fost insa gratiati de presedintele Ion Iliescu in 1996, iar in 2004, la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, cei doi au castigat, fiind reabilitati, CEDO condamnand tara noastra pentru violarea articolului 10 al Conventiei Europene a Drepturilor Omului privind libertatea de expresie. “Da, am castigat la CEDO, dar banii pe care i-am platit atunci, in Romania, pentru daune morale, nu i-am mai primit inapoi”, ne-a declarat Radu Mazare.

Iti vine sa crezi? Radu Mazare sta cu chirie intr-o casa in mijlocul statiunii Mamaia - VEZI cum arata impresionanta locuinta si cat da sa stea in lux

Radu Mazare se face actor! Isi va juca propriul rol in serialul "Mamaia Vice"! Vezi cand il vedem pe ecrane!

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: