DEZVĂLUIRI Cum a recunoscut Ludovic Orban că tatăl său a fost ofițer de Securitate, aspect confirmat și de CNSAS! În schimb, politicianul a refuzat colaborarea

Potrivit CNSAS, tatăl actualului premier a colaborat cu Securitatea până în 1956, având gradul de căpitan.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

În septembrie 2006, actualul premier al României, în acea perioadă viceprimar al Capitalei, a fost invitat în cadrul emisiunii lui Robert Turcescu de la Realitatea TV, unde a recunoscut franc că tatăl său, Emeric (Imre) Orban, a colaborat cu Securitatea în tinerețe. Iată ce consemna la acea vreme hotnews.ro după apariția televizată a lui Orban.

”Liberalul Ludovic Orban a declarat in cadrul emisiunii 100% (Realitatea TV), raspunzand intrebarilor de final, ca Securitatea a incercat sa-l racoleze in perioda cand se afla in armata, dar ca a refuzat categoric. "Am si suferit de pe urma acestui refuz fiindca mi s-a violat corespondenta si a trebuit sa rad diferite chestii uscate de pe faianta de la WC", a declarat Orban.
Ludovic Orban a recunoscut ca tatal sau a fost angajat al Securitatii avand gradul de capitan in rezerva, dar spune ca a incheiat orice colaborare cu Securitatea inainte de a se naste el”, nota sursa citată. 

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Citeste si: Andrei Tinu a fost dat afară de premierul Ludovic Orban, dar refuză să părăsească biroul de președinte la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie! Vezi ce salariu uriaș are Andrei Tinu!

Citeste si: Ludovic Orban, anunțul care vizează toți bugetarii: „Nu va fi afectat salariul, ci...”

De altfel, inclusiv Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS) a certificat postura de ofițer al Securității a tatălui lui Ludovic Orban, publicând fișa acestuia, din care reiese că Emeric Orban a lucrat cu Securitatea vreme de 8 ani, între 1948 și 1956, interval în care a avansat de la gradul de locotenent-major la cel de căpitan, înainte de a fi trecut în rezervă, pe 29 februarie 1956. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Ludovic Orban, despre purtarea măștilor medicinale: „Nu poți impune o astfel de obligație”

Ludovic Orban, anunţ de ultimă oră despre șomajul tehnic pentru profesori

O nouă ordonanță militară anunțată de Ludovic Orban

Fiul Vioricăi Dăncilă a făcut o glumă macabră în plină pandemie de coronavirus! Victor a postat o poză cu o groapă săpată: “Ziua a 10-a de carantină”

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies