Dieta perfectă vine de la călugări. S-a muncit 15 ani la ea

Dieta perfectă nu a părut să existe până la apariția cărții Dieta de pe Muntele Athos, o carte ieșită după 15 ani de cercetare și studii amănunțite.

Autor: Cristi Bus

In articol:

Dieta călugărilor de pe Muntele Athos, scoasă pe piață după 15 ani de efort, pare să reprezinte echilibrul perfect pentru om.

Nu este vorba de înfometare sau de calcularea caloriilor. Totul pare mult mai simplu.

Dieta călugărului grec de pe Muntele Athos te învață să mănânci sănătos și te ajută să slăbești rapid, fără efort și suferință.

Richard Storey, Sue Todd și Lottie Storey au publicat cartea numită „Dieta de pe Muntele Athos“. A fost nevoie de 15 ani de cercetare și studiu dedicat felului de viață trăit în echilibru și regimului alimentar al călugărilor care trăiesc pe Muntele Athos. De altfel, regimul mediteraneean este recunoscut în întreaga lume ca fiind unul dintre cele mai sănătoase.

Dieta folosită de călugării de pe Muntele Athos

Ca să înțelegeți mai bine dieta, trebuie precizat că toți călugării de la muntele Athos nu consumă carne (doar pește în zilele care nu sunt de post). Cu toate astea, cei trei autori au elaborat un plan de dietă care include în meniul zilnic al oamenilor obișnuiți mici cantități de carne albă.

Însă cel mai important este faptul că ei împart săptămâna în trei categorii de zile în ce privește alimentația: au trei zile de moderație, trei zile de post și o zi de ospăț.

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

De obicei, zilele alternează, însă pot fi schimbate pe parcursul săptămânii după dorință, astfel încât planul alimentar să se adapteze stilului de viață propriu.

În plus, călugării duc o viață activă și se mișcă mult în aer liber, mănâncă moderat (chiar și în ziua de răsfăț) și nu se înfometează niciodată. Un alt element important subliniat de autorii cărții este că masa se ia în liniște, în timp ce călugării ascultă rugăciunile zilnice.

Dieta perfectă vine de la călugări. S-a muncit 15 ani la ea
Dieta perfectă vine de la călugări. S-a muncit 15 ani la ea

Călugării care folosesc dieta de pe Muntele Athos trăiesc cu 10 ani mai mult 

Se pare că acești călugări trăiesc cu zece ani mai mult decât conaționalii lor mireni. Autorii care au studiat regimul de viață al călugărilor din Grecia au constatat că este vorba despre o dietă mediteraneeană, alcătuită aproape în întregime din produse alimentare neprocesate.

Care sunt etapele dietei?

În zilele de post, trebuie să renunți la produse lactate, pește, carne, ouă și ulei. Consumă doar fructe, legume, nuci, semințe.

Zilele de moderație permit trei mese cu preparate mediteraneene sănătoase, cu produse proaspete și conținut redus de grăsimi. Sunt permise produsele lactate, uleiul de măsline, peștele, puiul și ouăle. Zahărul, carnea roșie și alimentele procesate sunt însă interzise. Alcoolul este permis, dar în cantități moderate.

Ziua de ospăț (sau de răsfăț culinar) este lipsită de orice interdicție. Este permis orice, de la friptură până la tort de bezea, de la cocteiluri cu zahăr până la ciocolată. Este bine să fii atentă la mărimea porțiilor.

Dieta perfectă vine de la călugări. S-a muncit 15 ani la ea
Dieta perfectă vine de la călugări. S-a muncit 15 ani la ea

Richard Storey, unul dintre autorii dietei călugărilor de la muntele Athos, i-a vizitat pe aceștia timp de 15 ani, scrie femeia.ro. Studiind de aproape regimul de viață al călugărilor, el a ajuns la concluzia că un om poate slăbi până la 10 kg într-o săptămână urmând dieta. Mai mult, este vorba despre un regim sănătos, în care nu trebuie numărate caloriile.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Unde va avea loc Finala Mireasa sezon 3. Simona Gherghe s-a dat de gol în direct. Nu s-a mai întâmplat în niciun sezon asta

Horoscopul zilei, 24 iulie 2021. Nativii din zodia Rac descoperă un adevăr dureros

Fond de ten Dermacol - cheia machiajului impecabil

Bianca Drăgușanu, despre reușitele sale în viață: „Adevărata școală, care m-a ajutat pe mine să reușesc, este școala vieții”

TRAGEDIA ZILEI în ROMÂNIA! S-a SINUCIS după ce urma să fie CONCEDIAT

Laura Cosoi îi DISTRUGE pe Smiley și Gina Pistol! I-a UMILIT în public ca niciodată!

EXPLOZIV. „Harry nu este fiul prințului Charles”. Criminalistul care a făcut public totul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies