Doctorul Virgil Musta, avertisment către toți românii: „Asistăm deja la un val doi”

Doctorul Virgil Musta a trimis un alt apel către români. Medicul susține că valul doi de coronavirus a lovit deja în anumite zone ale țării

Virgil Musta, avertisment către români: Asistăm deja la un val doi
Virgil Musta, avertisment către români: Asistăm deja la un val doi
Autor: C.G.

In articol:

Virgil Musta, avertisment către români: Asistăm deja la un val doi
Virgil Musta, avertisment către români: Asistăm deja la un val doi

Virgil Musta, avertisment către români: Asistăm deja la un val doi Doctorul Virgil Musta susține că, în România, valul al doilea de coronavirus deja a început. Creșterea alarmantă din ultima perioadă a cazurilor ridică tot mai multe semne de întrebare cadrelor medicale.

„Asistăm deja la un val doi în anumite zone ale ţării. Dacă ne uităm la Braşov, numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei. Noi, în judeţul Timiş, din fericire, stăm bine, avem un număr foarte mic de cazuri, dar dacă nu vom fi precauţi şi nu vom înţelege că trebuie să respectăm regulile, sigur vom avea şi un al doilea val. Acesta poate apărea în lunile de toamnă, poate iarna. Sper ca acesta să poată fi ţinut sub control cum a fost ţinut şi în timpul primului val de pandemie”, a declarat Virgil Musta pentru Express de Banat.

Citeste si: OMS, previziune sumbră despre COVID-19. Ce se va întâmpla săptămâna viitoare

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Citeste si: Medicul Virgil Musta, după primele două săptămâni de relaxare: „În România am reuşit să limităm impactul pandemiei”

Citeste si: Virgil Musta, dezvăluiri despre noul tratament împotriva coronavirusului! Cum a reușit să trateze pacienții ca să nu mai ajungă niciunul la Terapie Intensivă

Medicul Virgil Musta: Nu toți pacienții care s-au vindecat de COVID-19 și-au dezvoltat imunitate

În cadrul unei emisiuni de televiziune, medicul Virgil Musta șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara a declarat că unii pacienții care au fost vindecați de COVID-19 pot contracta din nou virusul: ”Ei deja au trecut prin boală și, foarte probabil, s-au imunizat și-atunci pot fi mai relaxați. Dar, imediat după ce le facem externarea, le facem și recomandarea ca încă 14 zile să rămână la domiciliu, în autoizolare, pentru ca, pe de o parte, dacă cumva încă sunt contagioși, să nu dea virusul altora, și pe

de altă parte, până se formează această imunitate, să nu contacteze de la alții. Ei pot face o recădere, cu o formă mai severă de COVID-19”.

Virgil Musta, avertisment către români: Asistăm deja la un val doi
Virgil Musta, avertisment către români: Asistăm deja la un val doi

Șeful secției de Boli Infecțioase a făcut afirmații ce sunt în concordanță și cu avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății, care explica faptul că nu este obligatoriu ca pacientul care a fost deja infectat să fie scutit pe viitor de o posibilă nouă îmbolnăvire.

„Da, e adevărat. Sunt persoane care, genetic, nu sintetizează anumite proteine, anticorpi la structurile antigene, nu numai în acest caz, ci și în alte situații, pe de o parte. Pe de altă parte, sunt persoanele care au o imunitate scăzută, iar acestea nu realizează ansamblul necesar ca să facă un număr de anticorpi protectori. Există posibilitatea, într-adevăr, de a determina cantitativ acești anticorpi”, a continuat Virgil Musta.( Citeste si: Arafat: „Nu că românii s-au relaxat, dar o parte au devenit neglijenţi şi nu mai respectă regulile de bază”)

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies