Doi dintre salvamontistii surprinsi de avalansa din muntii Calimani au fost gasiti in viata

Doi dintre cei 3 trei salvamontisti surprinsi de avalansa din muntii Calimani au fost gasiti. Doar unul insa mai este in viata, cel care a facut apelul.

Autor: A. B.
Peste 80 de persoane i-au cautat pe cei 3 salvamontisti surprinsi de avalansa in muntii Calimani, potrivit  stirilekanald.ro.

 

 
Liviu, Lucian si Nathy faceau parte dintr-un grup mai mare care voia sa urce pe Varful Pietrosu ca sa arboreze steagul, asa cum o mai facusera si in alti ani.
Experimentati, au ales sa mearga pe alt traseu iar la intoarcere au fost surprinsi de o avalansa.
Lucian  a reusit sa sune la salvamont care au alertat serviciul 112. Avea un ceas performant care indica pozitia cu exactitate si asa a reusit sa le transmita colegilor coordonatele.
Echipele mixte formate din jandarmi, pompieri si angajati ai parcului national Ceahlau l-au gasit in viata dupa ore de cautari in noapte. Era constient, dar avea degeraturi si o fractura de tibie care astazi va fi operata. Femeia din grup fost gasita si ea, insa din pacate nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea ei.
 
Al treilea salvamontist, Liviu a fost cautat pana in zori.Azi dimineata, echipele au revenit pe teren. Sus pe munte, ninsoarea este abundenta si ingreuneaza cautarile.
Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies