Doi gemeni născuți prematur au murit la un spital din Iași! Familia dă vina pe medicii care i-au mutat de colo-colo: „Au evitat să spună...”

O anchetă a fost deschisă la un spital din Iași, după ce doi gemeni născuți prematur au murit.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Gemenii născuți prematur au murit în spital, iar apropiații dau vina pe cadrele medicale. Ei spun că doctorii s-ar face vinovați de neglijență.

Gemnii s-au npăscut la un spital din Suceava pe data de 30 iunie și au stat internați aproximativ trei luni. Ulterior, au fost transferați la Iași. După trei săptămâni, transferați la Secția de Recuperare Pediatrică, o secție externă a Spitalului de copii, de unde au fost mutați de câteva ori înapoi în spital pentru consultații.

Gemenii aumurit la spitalul din Iași, iar familia îndurerată crede că de vină sunt cadrele medicale care s-au ocuapt de micuții pacienți. Conform declarațiilor Iuliei Filip, cea care urma să fie nașa de botez a gemenilor, copiii au fost mutați dintr-o parte în alta, deși sistemul imunitar nu le permitea să stea în salon cu alți bebeluși.

„S-a întâmplat de două-trei ori, după care i-a mai luat încă o dată și i-a ținut acolo două săptămâni fără să îi transfere din nou la distrofici (n.r.-Secția de recuperare pediatrică). Le-au dat trimitere de la distrofici pentru trei zile, iar acolo i-au ținut în jur de două săptămâni. Nu a explicat pentru ce i-a ținut acolo două săptămâni. (…) Au fost ținuți în salon cu copii veniți din exterior, cu diferite boli, (…) ei fiind suspectați și de muscoviscidoză nu aveau voie să intre contact cu persoane bolnave. De acolo ei au luat pneumonie, au răcit și a dus la deces”, a povestit femeia, conform MEDIAFAX.

Citeste si: Boxer gelos, reținut după ce și-a bătut crunt fosta iubită. Decizia suprinzătoare a judecătorilor

Citeste si: Asemănarea izbitoare dintre cazul pedofilului din Călărași și cel al lui Gheorghe Dincă

„Ei au încurcat ițele, ei să le descurce”

„Au evitat să spună cum au răcit. Într-un final, de gura noastră cumva, îi trimit înapoi la distrofici, la care doamna doctor de acolo ne spune „știți, îi trimit înapoi, pentru că au venit foarte răciți, nu pot respira, a trebuit să îi hrănim cu sondă, noi nu am trimis în halul ăsta copiii răciți și bolnavi la Sfânta Maria, ei i-au ținut două săptămâni acolo, ei au încurcat ițele, ei să le descurce”, asta ne-a spus doamna doctor”, a mai povestit Iulia Filip.

Copii au murit în 19, respectiv 21 octombrie. Conducerea Spitalului de copii din Iași a deschis o anchetă internă în acest caz. „Astăzi (n.r.-luni ) am dat dispoziție, o comisie va analiza cazul și în timpul cel mai scurt vă voi da un răspuns”, a declarat Corneliu Mihai, managerul spitalului.

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate