kanald.ro
Social
Doi soți din Dorohoi trecuți de 60 de ani au fost la un pas de moarte, după ce au intrat în beciul unde au pus mustul la fermentat
Conform cercetărilor efectuate la fața locului, cei doi soți s-au intoxicat, cel mai probabil cu dioxid de carbon.
Prima care a intrat în beci a fost soția. Pentru că nu s-a mai întors în casă unde era așteptată de soț și de câteva rude venite în vizită, bărbatul s-a dus să o caute.
Câteva clipe mai târziu, aceștia au fost găsiți în beciul casei și nu răspundeau la strigătele celor din jur.
„In urma cu scurt timp, doi soti din Dorohoi au trecut printr-o situatie care se putea incheia dramatic! Persoanele (cu varste de 60, respectiv 64 ani), din municipiul Dorohoi, judetul Botosani, au fost la un pas sa-si piarda viata dupa ce au intrat in beciul unde au pus mustul la fermentat”, a transmis, joi, IGSU.(Citește și: Femeie moartă de Covid-19, îngropată de fiice. Poliția a deschis o anchetă
„Întrucât au realizat pericolul, rudele au sunat după ajutor. La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul ISU Botoșani, dintre care și o ambulanță SMURD. În sprijinul echipajelor ISU a intervenit și o ambulanță Serviciului Județean de Ambulanță. Cele două persoane au fost scoase imediat din beci, fiind preluate de către echipajele de prim ajutor care, dupa ce le-au administrat oxigen, le-au transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a mai transmis IGSU.
Pericolul din timpul fermentării mustului.
Efectele asupra organismului sunt cauzate de reducerea cantităţii de oxigen în spatiile închise în care fermentează vinul. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentaţiei alcoolice este imposibil de distins. El nu are miros sau culoare, iar în câteva minute poate deveni fatal.
„Butoaiele, depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire, sunt un adevărat pericol. Doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale.Pentru evitarea tragediilor, îndemnul nostru este ca oamenii să fie mult mai prudenţi. Procesul de fermentare trebuie să se realizeze în spaţii deschise sau bine aerisite. Dacă fermentarea se produce în spații închise, este interzisă intrarea fără o aerisire corespunzătoare a locației respective”, spun cei de la IGSU.