Doliu imens în lumea sportului! A murit "Fotbalistul Secolului 20"

Fotbalistul bulgar Dinko Dermendzhiev, poreclit "Chico", a murit miercuri, la vârsta de 77 de ani, în urma complicaţiilor apărute în urma unui infarct.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere

Dinko Dermendzhiev a fost numit de fanii şi oficialii lui Botev Plovdiv Cel mai bun "Jucător al Secolului XX", care a evoluat pentri acest club. De altfel, performanţele sale cu această grupare sunt impresionante. A fost campion al Bulgariei în 1967, a câştigat Cupa Bulgariei în 1962 şi a fost vicecampion naţional şi finalist al Cupei în 1963. După ce şi-a încheiat cariera, "Chico" a devenit antrenor, cea mai mare perioadă petrecând-o tot pe banca lui Botev.

Dinko Dermendzhiev a murit la Spitalul Sf. Gherorghe, din Plovdiv, acolo unde fusese internat săptămâna trecută. El a fost o legendă a grupării locale, Botev Plovdiv, pentru care a jucat timp de 19 ani, între 1959 şi 1978, relatează romaniatv.net.

fara descriere

Dinko Dermendzhiev s-a născut pe 2 iunie 1941, la Plovdiv, şi după ce şi-a făcut junioratul la Mariţa Plovdiv în 1959 a ajuns la echipa fanion a oraşului, Botev. Timp de aproape două decenii el a jucat în 447 de meciuri pentru această grupare, pentru care a marcat 194 de goluri. De asemenea, are nu mai puţin de 58 de meciuri în naţionala Bulgariei, pentru care a marcat 19 goluri. Mai mult, cu echipa reprezentativă a jucat la CM 1962, din Chile, unde a evoluat în două partide, la CM 1966, din Anglia, unde a jucat tot două meciuri, şi la CM 1970, din Mexic, unde a jucat de două ori şi a marcat un gol, în partida contra reprezentativei statului Peru.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate