Doliu în lumea muzicii populare! S-a stins din viață marele violonist Alexandru Ciurcui

Artistul Alexandru Pugna a dat vestea tristă a morții marelui violonist Alexandru Ciurcui.

Autor: Simona Costache

In articol:

Îndrăgitul violonist Alexandru Ciurcui a plecat din această lume. Nefeicita veste a fost dată de Alexandru Pugna, unul dintre artiștii care au văzut în regretatul Șandorică, așa cum era cunoscut, un etalon pentru muzica populară românească.

Alexandru Ciurcui s-a remarcat vreme de decenii ca fiind parte a Tarafului de Soporu de Cîmpie și ca un important susținător al culturii.

Și-a oferit ajutorul în nenumărate rânduri instituțiilor de cultură din Cluj, iar în urmă cu circa 8 ani, respectiv în 2015, a primit titlul de „Tezaur uman viu”, fiindu-i recunoscute pregătirile, studiile de specialitate și valoarea de neegalat a interpretărilor sale.

Citește și: Deja au apărut neînțelegerile între Ramona Bădescu și fiul ei de trei ani! Micul Ignazzio are o personalitate puternică: "E destul de greu să fii mamă"| EXCLUSIV

Citeste si: Câți bani a scos din buzunar Raed Arafat pentru sistemul de urgență românesc: „Nu aveam altă soluție”. Șeful DSU s-a lovit de multe piedici pentru punerea pe picioare a serviciului SMURD- kanald.ro

Citeste si: Motivul din spatele crimei urmată de sinucidere din Alba Iulia. De ce și-ar fi omorât un tată copilul de numai un an- stirileprotv.ro

Alexandru Pugna a dat veseta trecerii la cele veșnice a lui Alexandru Ciurcui

Prezent în cadrul unei emisiuni, Alexandru Pugna a făcut anunțul trecerii la cele veșnice a omului pe care îl admira atât de mult, violonistul Alexandru Ciurcui.

Cu regret în suflet, dar și cu recunoștință pentru că a avut ocazia să-l cunoască, artistul și-a exprimat profunda admirație față de cel care l-a acompaniat, împreună cu taraful, pe el și pe soția sa în ziua împlinirii a 25 de ani de căsnicie, moment în care au sărbătorit nunta de argint.

Citește și: Vlad Drăgulin, dezvăluiri neașteptate despre carieră și tentațiile substanțelor interzise: „Mi-a distrus această prejudecată pe care mi-o formase școala”

„Din păcate, pleacă acești oameni care au fost adevărați depozitari de valori extraordinare, zămislite de sufletul țăranului român. Alexandru Ciurcui, Șandorică, așa cum era cunoscut, a fost unul dintre cei mai valoroși reprezentanți ai spiritului românesc din Câmpia Transilvană, a jocurilor, a cântecelor, a tot ceea ce a creeat frumos satul Transilvan de altă dată.

L-am admirat pe el, și mai ales pe tatăl lui, omul care a format acest grup instrumental, Taraful de Soporu de Cîmpie.

Au reprezentat cu cinste, demnitate și mare responsabilitate folclorul românesc.

Atunci când eu și soția mea am împlinit 25 ani de căsnicie, am ținut să-l invităm pe Alexandru Ciurcui și taraful său de tip tradițional, la nuntă noastră de argint, la Budurleni. Atunci l-am cunoscut mai bine și m-am bucurat foarte mult să văd că harul pe care i l-a dat Dumnezeu, era dublat de omenia specifică oamenilor din Câmpia Transilvană”, a declarat artistul Alexandru Pugna, conform Star Popular.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Tavi Clonda și fiica lui, moment de panică pe pârtie! Întregul moment a fost surprins pe camere! Au fost la un pas să fie loviți: „Pfff...Accident?”

Vlad Drăgulin, dezvăluiri neașteptate despre carieră și tentațiile substanțelor interzise: „Mi-a distrus această prejudecată pe care mi-o formase școala”

Jador s-a trezit cu o vânătaie uriașă pe picior! Nici artistul nu-și explică ce s-a întâmplat: „S-a produs o ruptură, cred că musculară”

Raed Arafat nu consideră că a greșit la Colectiv. Cum se apără secretarul de stat al MAI în fața acuzațiilor primite: „Dacă noi nu voiam să îi ducem, rămâneau...

Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce ar putea pica anul acesta? Emoții mari pentru elevi!

„Când nu mai faci eforturi, o relație se termină.” Iulia Vântur a spus ceea ce o macină de când s-a mutat în India

VIDEO: Mădălina Ghenea, cu lacrimi în ochi în ultima apariție televizată. Imaginile care i-au emoționat pe fani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies