Doliu în lumea teatrului. Actrița Valeria Gagealov s-a stins din viață

Actrița Valeria Gagealov a murit, marți dimineață, la vârsta de 89 de ani! Cariera impresionantă a acesteia.

Valeria Gagealov
Valeria Gagealov
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Actrița Valeria Gagealov a murit, marți dimineață, la vârsta de 89 de ani, la Spitalul Elias din Capitală. Valeria s-a născut în 1931, la Galați și a fost o actriță română de film, radio, teatru, televiziune și voce.

Citeste si: Ce a făcut Cristina Ciobănașu cu inelul de logodnă! Vlad Gherman a izbucnit în lacrimi: „Nu cred că inelul în sine era cel care...”

Între anii 1954-2004 interpretează numeroase personaje pe scena Teatrului Național din București. Memorabile sunt rolurile din Oameni și șoareci de John Steinbeck, care s-a jucat timp de 13 ani și Sonia din piesa Camera de alături de Paul Everac, rol pentru care a primit Premiul de creație în 1983. De asemenea, vocea Valeriei Gagealov a fost auzită în zeci de piese de teatru radiofonic.

Cariera impresionantă a Valeriei Gagealov

Din filmografia sa se pot aminti rolurile din Moara cu noroc, Serata, Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu, Singurătatea florilor. Începând cu anul 2001 este societară de onoare a Teatrului Național din București.

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

A fost decorată în februarie 2004 cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D- „Arta Spectacolului”.

Portretul Valeriei Gagealov a fost reprezentat pe un timbru poștal emis de Romfilatelia în anul 2004 în cadrul emisiunii Stele de aur ale scenei și ecranului, menită să promoveze valorile cultural-artistice românești care au reușit să insufle dragostea pentru teatru și film.

Doliu în lumea teatrului.
Doliu în lumea teatrului.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: În brațele cui își găsește alinarea Cristina Ciobănașu, după despărțirea de Vlad Gherman?! Ultimele imagini cu actrița

Au fost emise atunci 12 timbre poștale dedicate Marilor Actori naționali considerați a face parte din Generația de aur a teatrului și filmului românesc; este vorba de Mircea Albulescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Valeria Gagealov, Ileana Stana Ionescu, Draga Olteanu Matei, Marin Moraru, George Motoi, Sebastian Papaiani, Florin Piersic, Mitică Popescu, Sanda Toma și Olga Tudorache.

sursa- Wikipedia

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce a făcut Cristina Ciobănașu cu inelul de logodnă! Vlad Gherman a izbucnit în lacrimi: „Nu cred că inelul în sine era cel care...”

Camelia Mitoșeru, ce complicații a întâmpinat după operație! Mama lui Mihai Mitoșeru este internată pe secția de ATI

În brațele cui își găsește alinarea Cristina Ciobănașu, după despărțirea de Vlad Gherman?! Ultimele imagini cu actrița

De maine vin bani multi pentru 6 zodii

Veste ȘOC pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Este bomba zilei. Cutremur în lumea medicală

BOALA secretă pe care o avea Christian Eriksen. Cum a ajuns fotbalistul danez să se prăbușească inert pe teren

DEZASTRU MONDIAL. Forța a 15 bombe atomice a distrus locul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies