Doliu în România! A murit Anton Achiței, îndrăgitul interpret de muzică populară

Veste tristă în muzica populară românească! Anton Achiței s-a stins din viață pe 16 aprilie.

Distribuie pe:

Autor: C.G.


In articol:

 A murit Anton Achiței, îndrăgitul interpret de muzică populară

Anton Achiței a fost un iubit cântăreț de muzică populară din România. El s-a stins din viață în Săptămâna Mare, la data de 16 aprilie. El avea 74 de ani.

Oamenii care l-au cunoscut pe interpret sunt în stare de șoc.

Citeste si: Omorât de coronavirus în spatele gratiilor. Mai avea puțin până la eliberare

Citeste si: Doua medicamente pentru tratarea COVID-19, produse in Romania. Vesti extraordinare si pentru diabetici

Citeste si: 28 de români stabiliți în Italia s-au închis într-o biserică în ziua de Paște. Au fost prinși de polițiști

„A suit la ceruri, în lumea fără dor, un mare artist, un artist desăvârșit, complet, poet și creator de muzică folclorică. Anton Achiței – o mare voce a Moldovei lasă în urma sa un repertoriu impresionant! A compus sute de cântece populare, romanțe și cântece de petrecere, colinde și jocuri și obiceiuri pentru sărbători. Și mai trist decât plecarea în sine, este faptul că pe ultimul său drum pe pământ, nu putem să-l însoțim. Noi, artiștii care l-am cunoscut și l-am apreciat, cât și publicul care l-a adorat suntem nefericiți că un om de mare valoare artistică părăsește această lume fără a-și putea lua rămas bun de la ea… Zbor lin spre stele, maestre!”, este mesajul transmis de cântăreața Maria Şalaru.

 A murit Anton Achiței, îndrăgitul interpret de muzică populară

Apropriații lui Anton Achiței bănuiesc că și-a pus zingur capăt zilelor

În trecut, interpretul de muzică populară a avut gânduri suicidale. Mai mult decât atât, el a încercat să-și pună capăt zilelor.

În noaptea de 29 spre 20 noiembrie a anului trecut, Achiței a încercat să se sinucidă în camera unui hotel. El s-a pus în cada din baie și și-a tăiat venele. Când s-a panicat, cântărețul a sunat la recepția hotelului.

El a ajuns la spital, unde a fost diagnosticat cu „sindrom depresiv”, potrivit Ciao. (Citeste si: Norman Hunter, legendă a clubului Leeds United, a decedat la vârsta de 76 de ani din cauza coronavirsului)

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate