Stiri

Doliu în România! A murit un cunoscut poet contemporan

Este doliu în România! Un cunoscut poet contemporan a murit astăzi.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A.V.


Doliu în România! A murit un cunoscut poet contemporanicon photo

Este vorba despre Cristian Simionescu, un poet cunoscut în contemporaneitate. Artistul s-a stins din viaţă astăzi, la Bârlad. Născut la 21 iulie 1939, în comuna Hlipiceni, judeţul Botoşani, Cristian Simionescu a avut o viaţă tumultoasă şi a reuşit să producă câteva volume cu care românii s-au delectat.

Bărbatul debutase în anul 1970 la editura Cartea Româneasc, cu volumul de versuri ”Tabu”, apoi a fost interzis de cenzura comunistă timp de 10 ani. După aceea, în anul 1983, Cristian Simionescu a devenit membru al Uniunii Scriitorilor, conform Adevărul.

În decursul vieţii sale, Cristian Simionescu a publicat câteva volume, printre care: ”Tabu” (1970), ”Vicleniile oceanului” (1980), ”Maratonul” (1985), ”Insula” (1988), ”Maratonul” (1995), ”Poezii” (colecţie de poezie îngrijită de Mircea Ciobanu), ”Ţinutul bufonilor” (colecţie iniţiată şi coordonată de Cezar Ivănescu). 

Sursă foto: vremeanouă

 
Cum arată astăzi Cornel Constantiniu! Celebrul cântăreţ, grav bolnav, a fost acum câteva zile la aniversarea soţiei lui Petre Geambaşu FOTO icon photo

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Titlu secțiune