Stiri

Donald Trump ameninţă Mexicul: "Voi apela la armata americană"

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat Mexicul, transmiţându-le vecinilor SUA că va închide graniţele dacă migraţia nu va fi stopată.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

„Trebuie să cer în termenii cei mai puternici Mexicului să stopeze acest asalt – şi dacă nu o poate face, voi apela la armata americană şi vom închide frontiera de sud!”, a avertizat Donald Trump într-o postare pe Twitter.

„Asaltul asupra ţării noastre la frontiera noastră de sud, inclusiv de elemente criminale şi drogurile care curg, sunt mult mai importante pentru mine, ca preşedinte, decât comerţul”, a explicat ulterior preşedintele SUA într-un alt mesaj pe reţeaua de socializare.

Politica anti-imigraţie a fost una dintre cele mai importante idei din campania prezidenţială a lui Donald Trump. Avertismentul lui Trump la adresa Mexicului vine cu trei săptămâni înaintea alegerilor legislative. Trump i-a criticat pe adversarii democraţi, susţinând că aceştia sunt responsabili pentru "legile slabe" americane în această privinţă. Totodată, Trump a susţinut că democraţii vor deschiderea frontierelor americane.

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, se află astăzi şi mâine într-o vizită oficială în Panama şi Mexic.