Două cutremure s-au produs astăzi în România! Ce magnitudine au avut

Două cutremure s-au produs vineri în România. Seismele au avut loc în judeţele Vrancea şi Buzău.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere

Primul cutremur s-a produs în judeţul Vrancea, la ora 01:49. Cutremurul a avut o magnitudine de 2,5 grade pe scara Richter, iar epicentrul său a fost la 122 kilometri adâncime, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cel de al doilea seism s-a produs în judeţul Buzău, la ora 07:25. Acesta a avut o magnitudine de 2.7 grade pe scara Richter, iar epicentrul său a fost la 149 kilometri adâncime.

Cel mai puternic seism din acest an a avut 4,4 pe Richter şi s-a produs în data de 9 ianuarie, în zona județului Buzău. Acest seism a fost cel mai important cutremur după cel înregistrat în data de 28 octombrie 2018, de 5,8 pe Richter, în judeţul Buzău.

Ce să faci în caz de cutremur

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate