Două scenariste din Turcia au dat în judecată televiziunea din România care difuzează un celebru serial! E scandal internațional pentru drepturile de autor

Scenaristele telenovelei ”Aşk-ı Memnu'”, varianta turcească a serialului ”Fructul oprit” au dat în judecată trustul care realizează și difuzează varianta autohtonă.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere


In articol:

Două scriitoare din Turcia au înaintat o acțiune pe materia ”proprietate intelectuală” la Tribunalul București, la începutul lunii ianuarie. Aycan Ece Yoren și Melek Gencoglu au lucrat împreună, în 2008, la scenariul telenovelei ”Aşk-ı Memnu'”, inspirată din aceeași carte după care s-a făcut și serialul ”Fructul oprit”. În România, varianta originală a fost difuzată la Acasă TV sub numele de ”Iubire ascunsă”. Nu se cunosc detalii despre proces până în acest moment, însă acțiunea are ca obiect ”ordonanță președențială”, ceea ce presupune că reclamanții solicită o soluție urgentă asupra unei situații care le poate aduce prejudicii și care în general precede acțiunea care are ca scop punerea în acord cu legea în vigoare. Acțiunea a fost depusă la tribunal pe 30 ianuarie.

Citeste si: Drama Andreeei Marin! "Eram bolnavă! În momentul acela luasem 20 de kilograme în plus deși făceam sport de cinci ori pe săptămână!" Declarații șocante

Citeste si: Alina Chivulescu, interviu emoţionant: “Tata a fost cel mai bun om pe care l-am întâlnit pe lumea asta”

Citeste si: Liviu Varciu s-a insurat! Intregul moment a fost filmat

Într-un interviu acordat presei în urmă cu un an, Radu Grigore, scenarist al serialului ”Fructul oprit” explica faptul că povestea reprezintă o adaptare liberă a unui roman turcesc celebru.

fara descriere

Ce spun producătorii serialului?

”Scenariul este o adaptare după un roman turcesc, scris la 1900, un roman atât de celebru încât nu cred că în Turcia există familie care să nu-l aibă. S-au făcut două ecranizări după acest roman, una pe la 1970 și cealaltă în 2007-2008. Ambele ecranizări au avut succes. Ultima deține în continuare recordul de audiență”, a declarat Radu Grigore.

La lansarea primului sezon din ”Fructul oprit” s-a vorbit despre o colaborare cu o casă de producție din Turcia și despre faptul că o parte din filmări sunt realizate la Istanbul.   

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate