Dovada abuzului Poliției în cazul fermierului amendat cu 5.000 lei! Procesul verbal întocmit de agent, plin de erori și contradicții flagrante

Fermierul Gelu Barna din Timiș, amendat cu 5.000 lei de poliție deși avea o declarație valabilă, a publicat procesul verbal.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin


In articol:

Cazul lui Gelu Barna, femierul din Timiș amendat în momentul în care se ducea la muncile câmpului, reprezintă o dovadă că unele organe de poliție au acționat fie abuziv, fie ilegal împotriva cetățenilor în timpul pandemiei, în ciuda asigurărilor date de Ministrul de Interne că drepturile omului vor fi respectate.

Femierul a primit acasă procesul verbal întocmit de polițistul care l-a oprit în Timișoara și l-a amendat cu 5.000 lei, iar acesta pare să conțină mai multe elemente aflate măcar la limita legalității.

Procesul verbal nu este contrasemnat de un martor

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

În primul rând, procesul verbal nu poartă semnătura unui martor-asistent iar în lipsa unei semnături a contravenientului, acesta poate fi lovit de nulitate. Specialiștii în drept susțin că ”legiuitorul instituie obligația în sarcina agentului instrumentator de a chema cel puțin un martor asistent” pentru a confirma această împrejurările în care contravenția a fost săvârșită (sursa: avocatum.ro) iar în cazuri excepționale (cum este cel al carantinării populației), ”organul de control va face mențiunea corespunzătoare în documentul sancționator, mențiune care nu este altceva decât justificarea lipsei martorului asistent” (art. 19 din O.G. nr. 2/2001, cu modificările și completările ulterioare).

Citeste si: Fermierul amendat de poliție pentru că nu a trecut ora pe declarație este plin de bani! Profit uriaș al firmei lui Gelu Barna, la doar un an de la înființare

Citeste si: Gelu Barna, fermierul amendat, mesaj din mijlocul câmpului. FOTO

Citeste si: Muncitorii români au ajuns în Germania. Reacții halucinante din partea politicienilor: „Vin la noi pentru că trăiesc în sărăcie”

Tocmai această justificare lipsește din procesul verbal și este greu de crezut că în centrul Timișoarei nu s-a putut găsi un martor fie și în plină pandemie. Articolul de lege este formulat astfel încât să împiedice eventuale abuzuri, situația în care polițistul semnează de unul singur un proces-verbal prin care este amendată o altă persoană fiind cel puțin nefirească.

Citește contnuarea pe stirilekanald.ro!

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Scutul anti-racheta, bruiat de oile unui cioban din Deveselu! Mioarele dau peste cap senzorii americanilor

Al cincilea caz de COVID-19 în Ministerul Justiţiei

400 de decese in Romania! Cea mai tanara victima: un barbat de 41 de ani

Marea BOMBĂ națională. TOȚI cetățenii au primit INTERZIS din partea poliției. NU ai voie să faci asta sub nicio formă

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies