Drama unui bătrânel din Iaşi. Este la pensie şi locuieşte pe străzi. Nu îşi doreşte decât un acoperiş deasupra capului

O tânără cere ajutorul oamenilor cu suflet mare pentru a-i găsi lui Nea Ion o locuinţă pe care să ţi-o permită.

Distribuie pe:

Autor: M. B.

 
Un bătrân din Iaşi trăieşte drama multor pensionari de la noi din ţară. Nea Ion locuieşte singur pe stradă. Îşi doreşte doar să aibă un acoperiş deasupra capului, un loc în care să doarmă, să se spele şi să mănânce, mai ales că vine iarna. El a încercat să îşi facă un culcuş sub nişte ţevi şi păstrează apă într-un lighean, sa fie „civilizat”, spune el. 
 
Povestea lui a fost spusă de o tânără din capitala Moldovei care l-a întâlnit întâmplător pe stradă şi a fost impresionata de povestea lui. Acum îi roaga pe internauţi să îl ajute pe acest pensionar să nu rămână fără adăpost în anotimpul rece. Din puţinul pe care îl are, bătrânul este dispus să plăteasca 400 de lei pe lună pentru o cameră. 
 
„Bună la toată lumea, aş dori sa apelez la ajutorul vostru. Mergeam pe jos spre Aviaţiei şi am văzut acest bătrânel care şchiopăta şi căuta în ghena de gunoi. M-am apropiat de el şi i-am dat 10 lei. Mi-a zis ca data viitoare când îl văd şi dacă îi dau bani sa ăi zic „Sănătate”. M-am luat în vorbă cu el şi mi-a zis că îl cheamă Nea Ion şi locuieşte aici aproape. Am crezut că la garsonieră sau ceva. El de fapt locuieşte afară, pe lângă blocuri şi mi-a zis cu multă mândrie să trec pe la el să îmi arate cât de gospodar este şi cât de curat este la el acasă. I-am promis că ma duc. A doua zi, am cumpărat ceva de mancare şi m-am dus să îl caut. Numai pe seara am putut ajunge, cam cu două ore înainte sa zbor. Era foarte supărat că cineva i-a distrus ‘căsuţa’ lui, patul care era făcut sub ţevi ca să nu îl ploua. Mi-au dat lacrimile. Singurătatea este boala grea, dar singurătatea la bătrâneţe este boala crunta. L-am lăsat acolo singurel in frig, plângând tot drumul pâna acasă. Mi-a spus că dacă şi-ar găsi o camera unde sa poată dormi şi să mănânce şi să se spele ar fi fericit. Mi-a spus ca ar fi dispus sa plătească 400lei pe lună pentru acea camera, din pensia lui. 
Eu mă voi uita online, dar dacă nu sunt in Iaşi îmi este mai greu! 
Acum vă rog pe voi, dacă ştie cineva de o camera unde ar putea sa stea. Nea Ion mi se pare blând şi gospodar. Vine iarna, bătrânii noştri merita un acoperiş şi o mancare caldă!”, a fost mesajul tinerei. 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate