„Dramatismul este că sinucigașul pleacă cu necazurile lui!” Tudorel Butoi, psiholog criminalist, despre mama care s-a aruncat în brațe cu cei doi copii de la etajul 10 | EXCLUSIV

Criminalistul Tudorel Butoi și psihologul Keren Rosner au comentat, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro, cazul mamei de 33 de ani din Timișoara care s-ar fi auncat împreună cu copiii dintr-un bloc de 10 etaje.

Autor: Adrian Rotaru

In articol:

În dimineața zilei de marți, 3 mai, Iulia a fost găsită în fața unui bloc din Timișoara, alături de fetița ei, de 6 ani, și băiețelul ei, de 3 ani.

Femeia și fiul ei au murit la impact, iar fetița n-a putut fi salvată nici după o oră în care salvatorii au încercat să o resusciteze.

Tudorel Butoi, criminalist: „La sinucigași se îngustează câmpul de conștiință.”

Criminalistul Tudorel Butoi și psihologul Keren Rosner au comentat, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro, cazul mamei de 33 de ani din Timișoara care s-ar fi auncat împreună cu copiii dintr-un bloc de 10 etaje.

Tudorel Butoi, criminalist

[Sursa foto: Facebook]

Investigația începută după această tragedie ia în calcul orice posibilitate, inclusiv cea a problemelor familiale. Iulia părea că e pe cale de a-și reface viața alături de tatăl copiilor, de care divorțase anterior. Ea și bărbatul plănuiau să se recăsătorească peste câteva săptămâni, însă ceva sau cineva a dus-o pe femeie într-o situație disperată. Pozele cu ea și copiii ei apărute în spațiul public nu dau nici cel mai mic indiciu în legătură cu suferința din viața personală. Aparențele, însă, pot fi de multe ori înșelătoare, după cum susține și Tudorel Butoi, fost șef al laboratorului psihologic de detecție a comportamentului simulat din cadrul Poliției Capitalei.

„În aceste zile trebuie să lămurim dacă a fost vorba de un accident, dacă e vorba de o crimă, sau dacă este vorba despre un gest suicidal. După ce le vom lămuri pe acestea, e foarte posibil să ne plasăm în situația cu cel mai mare procent de probabilitate și, anume, o femeie necăjită, o femeie disperată, o femeie deznădăjnuită, o femeie cu multe obligații vizavi de creșterea, educare și îngrijirea copiilor și o femeie fără resurse financiare, dar mai ales fără resurse psihologice.

La sinucigași se îngustează câmpul de conștiință. Nu mai găsesc alternative și o aleg pe aceasta, care este cea mai ușoară în mintea lor”, a precizat Tudorel Butoi pentru WOWbiz.ro.

Citeste si: Iulia, mama care s-a aruncat cu copiii ei de pe un bloc din Timișoara, absolvise Facultatea de Psihologie. Noi detalii din acest caz

Citeste si: De ce să pui bani în ghiveciul cu flori. Experții financiari recomandă tuturor acest truc- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Keren Rosner, psiholog: „În mintea ei, probabil, acesta a fost un gest salvator.”

Ce spun specialiștii despre mama din Timișoara care și-a luat viața împreună cu cei doi copii ai ei

Keren Rosner, psiholog

[Sursa foto: Captură YouTube]

Iulia era în drum spre grădiniță cu copiii când a decis să intre în blocul în fața căruia și-a găsit și sfârșitul. Șocant este faptul că a ales să-i ia și pe cei mici cu ea. Totuși, explică psihologul Keren Rosner, gestul ar fi putut să nu pară atât de absurd în mintea ei, dacă era hotărâtă să își ia zilele și să nu-i lase pe copii în voia sorții.

„Cred că gestul disperat al mamei este deznodământul unor situații dificile de viață. Probabil pe fondul unor tulburări psihice. Tulburări care erau cunoscute sau care au fost generate de niște experiențe și niște momente cruciale în viața acestei femei. De obicei sunt persoane care se adâncesc în experiențe de viață complicate fără să aibă puterea să iasă la timp din mrejele problemelor și ajutorul celor din jur, de obicei, nu sosește la timp. Disperarea pune stăpânire pe acești oameni și nu mai văd nicio scăpare. Nu mai au puterea, energia, resursele necesare pentru a găsi soluții.(...) Femeia a preferat ca suferința ei să nu fie perpetuată prin suferința copiilor și a apelat la acest gest tocmai pentru a-i salva. În mintea ei, probabil, acesta a fost un gest salvator. Faptul că a ales la întâmplare o clădire ne spune că gestul ei nu a fost premeditat foarte amănunțit și că, de fapt, a fost o situație spontană”, le-a spus Keren Rosner jurnaliștilor WOWbiz.

Citeste si: Ce i-a spus mama din Timișoara unei femei care locuia în blocul cu zece etaje de pe care s-a aruncat cu copiii ei? Locatara imobilului a povestit totul în detaliu

Tudorel Butoi: „Sinucigașul se duce la moarte cu adevăratele lui motive.”

Ce spun specialiștii despre mama din Timișoara care și-a luat viața împreună cu cei doi copii ai ei

Ultimele zile au fost neobișnuit de pline de cazuri de oameni care, împinși la disperare, au ales să își încheie socotelile cu viața. Tot în județul Timiș, un preot reformat, în vârstă de 59 de ani, și soția sa, asistentă medicală, în vârstă de 53 de ani, au fost găsiți spânzurați într-o anexă a casei lor. Luni, în București, un medic stomatolog, furios pe nevasta lui când aflat că îl înșală după 10 ani de căsnicie, a omorât-o și și-a pus capăt zilelor, lăsând un bilet de adio în care a spus că îi pare rău pentru ceea ce a făcut. Psihologia unui sinucigaș este una complexă, spune criminalistul Tudorel Butoi, iar motivele din spatele gestului său sunt adesea subiectul speculației, însă nu sunt aproape niciodată cunoscute în totalitate.

„Sinucigașul se duce la moarte cu adevăratele lui motive, pe care nu le vom știi noi niciodată, oricât am fi de psihologi, de polițiști, de medici. Bâjbâim în jurul experienței persoanei respective, căutând să dăm explicații și așa mai departe. Dramatismul este că sinucigașul pleacă cu gândurile lui, cu problemele lui, cu necazurile lui”, a mai spus Tudorel Butoi.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Iulia, mama care s-a aruncat cu copiii ei de pe un bloc din Timișoara, absolvise Facultatea de Psihologie. Noi detalii din acest caz

Ce i-a spus mama din Timișoara unei femei care locuia în blocul cu zece etaje de pe care s-a aruncat cu copiii ei? Locatara imobilului a povestit totul în detaliu

Ea este mama din Timișoara care s-a aruncat cu copiii în brațe, de pe un bloc cu 10 etaje

Horoscop 25 Mai 2022: un moment important al vietii tale incepe astazi

Vladimir Putin A DAT ORDINUL chiar în această seară: Ofensiva este una dintre cele mai mari din Europa

Adela Popescu și Radu Vâlcan au probleme în căsnicie? „Nu există ieșire din situația respectivă”

Noi probleme în viața lui Liviu Dragnea! Istoria se repetă. „E Irina Tănase la indigo!”

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies