După ce vei citi asta, nu vei mai trage niciodată apa lăsând capacul ridicat! Ce nu ştiai despre igienă

Curăţenia este o treabă serioasă; mâinile murdare au ucis nenumăraţi oameni, printre care şi un preşedinte al SUA. Îţi prezentăm o listă de curiozităţi despre igienă care, cu siguranţă, îţi vor îmbogăţi cultura generală.

Distribuie pe:

Autor: M. B.

 
1. De fiecare dată când tragem apa după utilizarea toaletei, dacă lăsăm ridicat capacul closetului, bacteriile sunt împrăştiate de jetul de apă până la 2 metri distanţă de vas. Dacă în încăpere mai există şi uscătoare cu aer cald, microorganismele vor fi răspândite şi mai departe.
 
2. Corpul uman adăposteşte aproximativ 1.000 de specii de bacterii.
Există mai mulţi microbi pe corpul tău decât oameni pe Pământ.
 
3. Săpunul antibacterian nu este mai eficient în prevenirea infecţiilor decât săpunul obişnuit, iar triclosanul (ingredientul activ) poate să perturbe activitatea hormonilor sexuali.
 
4. Un studiu desfăşurat pe 11.000 de copii a arătat că un mediu prea igienic creşte riscul de eczemă şi astm.
 
5. Călugărilor Jain Dharma (o religie minoritară în India) le este interzis să-şi îmbăieze altă parte a corpului în afară de mâini şi picioare. De ce? Deoarece ei cred că, dacă s-ar îmbăia, ar pune în pericol viaţa a milioane de microorganisme.
 
 
6. Săpunul îşi primeşte numele de la mitologicul munte Sapo. Grăsimea şi cenuşa de la sacrificiile de animale de pe acest munte ajungeau în Tibru, creând un agent rudimentar de curăţare, care ajuta femeile la spălatul rufelor.
 
7. Egiptenii antici şi aztecii se frecau cu urină pe piele pentru a vindeca tăieturile şi arsurile. Ureea, o substanţă chimică din urină, este cunoscută pentru faptul că ucide ciupercile şi bacteriile.
 
8. Henric al IV-lea, rege al Angliei, le cerea cavalerilor săi să facă baie „măcar o dată în viaţă” – în timpul ceremoniilor în care erau numiţi cavaleri.
 
9. În secolul XVIII, gunoiul şi excrementele pe care englezii le aruncau pe fereastră direct în stradă au contaminat proviziile de apă ale Londrei, iar localnicii au fost astfel obligaţi să bea gin.
 
 
Citeşte continuarea peINCREDIBILIA.RO.
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Acest ingredient te scapă de tartu şi respiraţia urât mirositoare şi îţi albeşte dinţii în timp record!

Iarna face ravagii în ţară! Până şi utilajele de deszăpezire au sfârşit în şanţ! Iată judeţele cele mai afectate şi cum va fi vremea în următoarele zile

Ce s-a ales acum de fondatorul jocului Caritas. A fost unul dintre cei mai bogați români

Dana Budeanu dă de pământ cu președintele României

BOMBĂ: Informația despre COVID care dă absolut totul peste cap. Știrea vine de la cel mai înalt nivel

Nu mânca iaurt, brânză sau lapte dacă iei aceste medicamente! Se crează o substanță toxică în corp care poate face ravagii în organism

Turism COVID-19. Statul în care merg vârstnicii pentru a se vaccina „la liber”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies