E oficial! Anuntul ministrului Muncii: Somajul tehnic se va prelungi pana la 1 iunie

Violeta Alexandru a anuntat prelungirea somajului tehnic pana la 1 iunie. Afla detalii

Distribuie pe:

Autor: R.L.

violeta-alexandru


In articol:

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că şomajul tehnic se va prelungi până la data de 1 iunie, iar apoi ministerul pe care îl conduce va ajuta companiile cu plata unei părţi din costul salarial.

”Se va prelungi cu siguranţă (şomejul tehnic - n.r.). În primă instanţă, o vom prelungi până la 1 iunie, pentru toate domeniile acoperite şi acum de şomajul tehnic, dar de la 1 iunie, doar pentru câteva. E importantă şi legea votată în parlament, dar şi opţiunea pe care noi, Guvernul, o avem pe baza studiilor epidemiologice realizate, de a canaliza această măsură care este totuşi o măsură pasivă, înseamnă că persoana stă acasă, ca măsură de protecţie, dar este o persoană inactivă, prin faptul că stă acasă. Va fi continuată măsura şomajului tehnic doar pentru câteva domenii, restul economiei noastre va fi sprijinită în mod activ ca să îşi reia activitatea printr-un pachet de măsuri active, adică măsuri care să sprijine revenirea în activitate, pentru o perioadă de trei luni în sumă fixă”, a declarat Violeta Alexandru la TV, miercuri seara, citata de news.ro.

Citeste si: Imaginea care topește inima lui Cristi Borcea, în plină pandemie! ”Milan îmi este de mare ajutor”

Citeste si: Acum știm ce are ascunde sub geaca de piele! Marcel Vela ține jumătate de milion de lei ”la ciorap”! Curioasa declarație de avere a ”ministrului cu ordonanțele”

Citeste si: Raed Arafat trage un semnal de alarmă: "Valul 2 de coronavirus poate veni și în vară

Ministrul Muncii Violeta Alexandru: Somajul tehnic se va prelungi pana la 1 iunie

După data de 1 iunie, o parte din costul salarial ar putea fi acoperit de Ministerul Muncii, la unele companii aflate în dificultate.

”Ne gândim să acoperim o parte din costul salarial, undeva între 35 şi 45 la sută, vom discuta activ cu sindicatele şi patronatele şi urmează să decidem până la 1 iunie. Pentru o perioadă de trei luni, sumă fixă, apoi suma va descreşte pe măsură ce companiile reintră în activitate. Deci va continua şomajul tehnic până la 1 iunie pentru toţi cei care au fost afectaţi de pandemie şi care fac dovada că au suspendat temporar contractele angajaţilor, adică i-au înscris în şomaj tehnic şi care pot să beneficieze de aceste fonduri pe baza unei cereri şi a unei declaraţii pe propria răspundere cum că datele sunt corecte”, a mai spus Alexandru.

Citeste si: Un angajat al Ministerului Afacerilor Externe, confirmat cu coronavirus

În prezent, şomajul tehnic reprezintă 75 la sută din salariul mediu brut.

”75 la sută din salariul mediu brut, atât poate să acopere statul. Suma este brută, din ea trebuie plătite contribuţiile pentru fiecare angajat. Banii merg către angajator care plăteşte şi contribuţiile”, a explicat ministrul Muncii.

sursa foto: Mediafax Foto

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate