E oficial! Măsura luată de Guvern se aplică de la 1 ianuarie! Va afecta pe toată lumea

Este oficial: salariul minim va creşte de la 1 ianuarie 2019. Măsura îi va afecta pe toţi românii, ea având impact asupra economiei. Totodată, valoarea amenzilor de circulaţie se stabileşte în funcţie de salariul minim brut. Dacă Guvernul nu va interveni în privinţa îngheţării punctului de amendă, aşa cum a făcut în acest an, valoarea amenzilor de circulaţie va creşte.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, spune că măsura va fi cu siguranţă aplicată de la 1 ianuarie 2019, însă este posibil să fie aplicată chiar şi mai devreme, Guvernul urmând să facă o analiză în acest sens. 

"Analizăm absolut tot, şi un astfel de scenariu. Orice măsură pe care o luă în Guvern are, clar, o acoperire. Sunt şanse, este o decizie care se va lua în urma analize pe care Ministerul de Finanţe o va face, o discutăm în Guvern. Dacă am spus că cel târziu la 1 ianuarie 2019, asta înseamnă că poate fi şi mai devreme", a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la TV.

Teodorovici a precizat că, momentan, nu ştie care va fi impactul bugetar în cazul în care salariul minim va creşte mai devreme de 1 ianuarie şi că se fac analize. El a spus că majorarea salariului minim pe economie este una "benefică pentru economie, are părţile ei bune”.

Salariul minim brut va creşte la 2.050 de lei începând de la 1 ianuarie 2019, Guvernul lucrând în prezent la o Hotărâre în acest sens, declara, la sfârşitul lunii septembrie, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. În prezent, salariul minim brut pe economie este de 1.900 de lei.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P