Ea este femeia care a ascuns 2500 de copii in sicrie si in lazi. Imaginile iti fac pielea de gaina. Ce facea, de fapt, femeia

Autor: A.M.

Povestea Irenei Sendler este una cu adevarat emotionanta si care a dainuit vreme de ani buni.
In anul 1939, cand nemtii au cucerit Polonia, Irena Sendler era o tanara asistenta medicala in varsta de doar 29 de ani si care facea parte din rezistenta antifascista.
Femeia nu a putut ramane indiferenta in fata chinurilor la care erau supusi copii, motiv pentru care a apelat la o metoda inedita pentru a-i salva.


Ea scotea copiii din ghetoul din Varsovia, in diferite lazi sau chiar sicrie, pentru a-i salva de la moarte.
Apoi, ea ii ascundea in masina, iar atunci cand nu gasea cutii, ii tinea ascunsi in saci de gunoi sau pur si simplu printre cadavre, spunandu-le sa se prefaca morti.

Irena a salvat mai mult de 2500 de copii. Ea punea listele cu numele lor in borcane si le ingropa, astfel incat, familiile sa se poate reuni dupa razboi.
La sfarsitul razboiului, ea a transmis listele comunitatii evreiesti, astfel incat, micutii sa ii regaseasca pe cei dragi.
Din nefericire, insa, in anul 1943 Irena a fost arestata si torturata cu multa cruzime. Chiar si asa, ea nu a dezvaluit nimic despre copiii pe care i-a salvat, iar nemtii au condamnat-o la moarte prin spanzurare.

Totusi, cu putin timp inainte de executie, ea a fost eliberata. Si-a schimbat apoi numele si a trait retrasa o buna perioada de timp.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies