Ea este femeia căreia stilista Teo Mărăcineanu, prin moartea sa, i-a salvat viaţa. Ficatul tinerei ucise de un atac cerebral a fost transplantat Mariei, o mamă din Arad | VIDEO EXCLUSIV

Dumnezeu a luat-o la el pe Teodora, o tânără jurnalistă, frumoasă şi talentată. Brusc şi fără explicaţii, ea a murit, zilele trecute, secându-le sufletele părinţilor. Şi totuşi, o parte din Teodora Mărăcineanu trăieşte în continuare, este vie, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Cum? Prin Maria! O femeie cu ochi de smarald, pe care am întâlnit-o pe un pat din Spitalul Fundeni.

Autor: I.A.

Povestea Mariei a început in Sebiş de Arad. Era o tânără frumoasă, care s-a îndrăgostit iremediabil de Petru, cel care i-a devenit soţ şi alături de care trăieşte şi azi, după 25 de ani de bine şi de rău, o poveste superbă de dragoste.
„Sotul meu a zis, înainte să mă ştie, că femeia care îi va pune pe farfurie, într-o zi o prăjitură şi jumătate îi va deveni soţie.

Eu am fost aceea. Era la noi în vizită şi nu ştiu ce mi-a venit mie să îi umplu farfuria. Aşa a pornit totul şi de atunci suntem împreună”, a început povestea vieţii ei Maria Catiţa Ardelean (50 de ani). Femeia firavă stătea pe marginea patului de spital şi zâmbea a speranţă. Prima dată după mulţi ani de suferinţă şi câteva luni de deznădejde.

Medicii din Sebiş o purtaseră ani la rând într-un vârtej al diagnosticelor neînţelese şi al tratamentelor inutile. „Iniţial am avut o sarcină cu gemeni, pe care am pierdut-o. Atunci mi s-a descoperit un chist ovarian pe care l-am tratat cu medicamente care mi-au afectat ficatul. Doi ani mai târziu, am reuşit să aduc pe lume un băieţel. Nu l-am născut normal, ci prin cezariană. Când m-au tăiat, medicii au avut un şoc: în burta mea l-au găsit pe...

fratele meu geamăn care se dezvoltase sub forma unei tumori în interiorul meu. Nimeni nu îl văzuse până atunci. Formaţiunea s-a spart chiar când a început travaliul şi am avut de tras din această cauză şi eu, si copilaşul meu. Într-un final, totul s-a terminat cu bine. A urmat, după câţiva ani, o altă sarcină cu gemeni, pe care am pierdut-o la 4 luni”, a continuat Maria.

Ea este femeia căreia stilista Teo Mărăcineanu, prin moartea sa, i-a salvat viaţa. Spaniolii i-au dat un diagnostic crunt: ciroză biliară

Aşa că au plecat în Spania, la muncă, convinşi că nu vor mai fi binecuvântaţi cu alţi copii. Maria a muncit în sere, în agricultură, Petru în construcţii. Alături de ei, mereu, unicul lor fiu, Marius. După 6 ani petrecuţi pe lângă Madrid, Maria a decis să facă un control medical de rutină.

Medicii au descoperit probleme hepatice, însă diagnosticul final a sosit cu o întârziere de câteva luni şi a fost unul crunt: ciroză biliară primitivă. Era undeva, prin 2011.
Familia Ardelean s-a întors în ţară, fără să ia prea tare în seamă boala avertizată de specialiştii spanioli. „Mă simţeam bine, aşa că nu m-am îngrijorat. Totul până când am început să simt mâncărimi din ce în ce mai puternice. Întâi pe degete, apoi în tălpi, după care s-au extins pe tot corpul. Am fost la Arad, iar medicii mi-au prescris un tratament care nu m-a ajutat, ba din contră. Mi-au spus să mă întorc la ei când mă îngălbenesc şi fac febră, aşa că am plecat acasă”, şi-a amintit femeia.

Pe 29 iulie 2018, starea de sănătate a Mariei Ardelean a început să se degradeze. A făcut icter, febră, s-a dus de urgenţă la Spitalul din Arad unde, medicii, în urma unei ecografii, i-au spus răspicat: „Trebuie să mergi la Fundeni, la Bucureşti!”. Au plecat imediat spre Capitală, iar dr. Gabriela Smira de la Gastroenterologie Fundeni a ajutat-o pe Maria sa intre pe listele de aşteptare pentru un transplant hepatic. De aici încolo, doar Dumnezeu putea să o mai ajute, pentru că pe lângă scăderea dramatică si inexplicabilă, în ultimii ani, a numărului donatorilor de organe aflaţi în moarte cerebrală, grupa de sânge a Mariei este una extrem de rară, o grupă care, din nefericire, nu poate primi un organ decât de la un donator perfect compatibil.

Poate tocmai de aceea, speriat să nu îşi piardă femeia iubită, Petru Ardelean a început investigaţiile medicale pentru dona o parte din ficatul său sănătos soţiei. Totul părea în regulă până în ultima zi a lui octombrie, când o nouă veste proastă i-a lovit pe cei doi soţi: ficatul lui Petru NU era compatibil!
Ce a urmat se numeşte deznădejde şi se tratează cu resemnare. Maria şi Petru au plecat dezarmaţi din Spitalul Fundeni, cu gândul să se întoarcă acasă la Sebiş. Urma o iarnă grea, care putea să le aducă orice, aşa că trebuiau să se pregătească.

Ea este femeia căreia stilista Teo Mărăcineanu, prin moartea sa, i-a salvat viaţa: "A doua zi am primit un telefon de la spital"

„Persoana care ne-a găzduit, în Bucureşti, ne-a spus să mai rămânem o noapte. Noi eram decişi să plecăm, dar nu ştiu de ce am acceptat. Am amânat şi am zis că plecăm spre casă a doua zi, vineri. A fost ca o forţă divină care ne-a oprit în loc. A doua zi, când eram gata de plecare, am primit telefon de la spital. Mi-au cerut să vin de urgenţă că a apărut un donator. Nu mai ştiu cum am ajuns la spital. Acolo, lucrurile s-au precipitat. Nici nu am avut timp să mă dezmeticesc. Toată lumea alerga în jurul meu. Internare, spălare, pregătire, alergat pe holuri, targă, formulare, sala de operaţie, anestezie... Totul în mintea mea e sacadat şi rapid, ca nişte flash-uri”, îşi aminteşte femeia.
Operaţia s-a desfăşurat în noaptea de vineri spre sâmbătă, 2 spre 3 noiembrie. Cu o zi în urmă, Teodora Mărăcineanu, o tânără superbă de doar 25 de ani, cu o carieră impresionantă pentru vârsta ei, se afla în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Floreasca. 

Citeste intregul articol pe stirilekanald.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Maria Ghiorghiu prezicere cutremurătoare! "Va face ravagii"

Noi declaraţii halucinante în cazul lui Constantin Toma, manechinul găsit mort: ”Am încercat să îi sun prietena. A zis că nu are chef să vorbească”

Ozana Barabancea vrea să-şi facă intervenţii estetice! După ce a slăbit spectaculos, vedeta face mărturisiri: ”Eu mental încă mă văd grasă”

Compatibilitate sau singurătate? Despre viața sentimentală a zodiilor

Lovitura SUPREMĂ pentru Liviu Dragnea. Are total INTERZIS

Decizia radicală luată de Alina Sorescu, în plin proces de divorț: „Am decis să plecăm”

A fost descoperit un vaccin „foarte promițător” împotriva cancerului

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies