Elevii care chiulesc, probleme cu poliţia! Amenzile pe care le riscă părinţii

Distribuie pe:

Autor: A.N.C.

 
Poliţiştii din Galaţi au luat măsuri împotriva elevilor care au sute de absenţe la şcoală. România este pe locul 2 în Europa la abandonul şcolar.
 
Într-o singură lună, 20 de elevi dintr-o singură clasă au adunat aproape 700 de absenţe. Profesorii au apelat la poliţiştii locali să ia legătura cu familia, în încercarea de a reduce abandonul şcolar.
 
“Poliţist local: Obligaţia dumneavoastră ca şi părinte, ca şi tutore, este să vă asiguraţi că copilul merge la şcoală. Sancţiunea contravenţională este de la 100 la 1.000 de lei.”
 
Până acum, poliţiştii locali au aplicat 30 de amenzi.
 
Petrică Hahui, comandant Poliţia Locală Galaţi: “Pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la un an sau amendă. În afară de contravenţie, poate fi părintele tras la răspundere şi pentru săvârşirea infracţiunii de ”împiedicare a accesului la învăţământ”.”
 
 
În unele şcoli, situaţia este îngrijorătoare.
 
“Uitaţi, 685 de absente.
106 absenţe într-o lună, un elev care ne spune că este plecat în străinătate. Nimeni nu vine să facă o cerere de transfer în străinătate.”
 
Prof. Nicolae Ciocan, Şcoala nr. 15, Galaţi: “Ne-am dus noi după ei, i-am înştiinţat, pe noi oricum nu ne mai băga în seamă. Nici nu îi poţi exmatricula. El rămâne repetent pentru că, la sfârşitul anului, primeşte nota 4 la purtare, sau 2, în funcţie de numărul de absenţe, că regulamentul spune că la fiecare 10 absente nemotivate îi scădem un punct la purtare,
rămân repetenţi şi îi avem înscrişi şi anul următor, şi anul următor.”
 
Dacă elevii rămân repetenţi şi depăşesc cu 3 ani vârsta corespunzătoare clasei în care sunt, ei trec la învăţământul cu frecvenţa redusă. Dacă trec cel puţin 4 ani, sunt integraţi în programul “a doua şansă”, potrivit stirileprotv.ro.
 
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Tânăra din Ploieşti nu este prima victimă a lui Robert! Detalii de ultimă oră de la anchetatori

Hannelore şi Bogdan, ADEVĂRUL despre DIVORŢ! "Deja au divorţat, din păcate..."

Tonciu a început să urle în casă,în miez de noapte.Ce i-a făcut soțul

Claudia Pătrășcanu, noi declarații despre scandalul cu Gabi Bădălău

Când renunțăm la masca de protecție? Raed Arafat a zis-o clar

Ce înălțime are Culiță Sterp? Este cel mai înalt concurent de la Survivor România și îl depășește chiar și pe președintele Klaus Iohannis

Există viață după moarte? Povestea uluitoare a unei femei care s-a întors din „morți”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies