Elevii nu sunt obligați să se întoarcă la școală. Sorin Cîmpeanu: "Nu sunt obligați să meargă împotriva voinței lor"

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre întoarcerea elevilor la școală. Ce se întâmplă cu cei care refuză să se întoarcă în bănci?

Sorin Cîmpeanu Ministrul Educației
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Sorin Cîmpeanu susține că elevii nu sunt obligați să meargă la școală dacă prezintă vreun simptom specific COVID-19 sau vreo vulnerabilitate. De asemenea, Ministrul Educației mai adăugă faptul că aceștia pot rămâne, în continuare, în mediul online.

Sorin Cîmpeanu, despre întoarcerea elevilor la școală

Până la momentul actual, mai puțin de 300 de elevi, din aproape 3 milioane de elevi din România, au fost infectați cu noul coronavirus. 

Citeste si: Elevii vor afla peste două săptămâni dacă se vor întoarce cu toții la școală. Anunțul făcut de Ministrul Educației

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

„Avem aproape 100 de clase care au activitatea cu prezență fizică suspendată din cauza apariției cazurilor de infectare în rândul elevilor. La apariția unui caz, respectiv două cazuri, în funcție de vârstă, se suspendă întreaga activitate a clasei respective. Avem mai puțin de 300 de elevi, din cei aproape 3 milioane de elevi din România, infectați în acest moment în școlile din România. Este un procent de sub 1 la 10.000”

, a declarat, miercuri seara, Sorin Cîmpeanu, la TVR1.

În continuare, Sorin Cîmpeanu susține că elevii nu obligați să meargă la școală împotriva voinței lor sau a părinților. Aceștia pot rămâne, ca până acum, în mediul online. 

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, revine cu noi scenarii după ce a anunțat că se extinde vacanța de primăvară

Sorin Cîmpeanu Ministrul Educației
Imagine ilustrativă[Sursa foto: pexels]

„Simptome specifice sau vulnerabilități. Nu cred că scrie undeva că frica nu este o vulnerabilitate. Frica din păcate este o vulnerabilitate. În momentul în care un părinte anunță școala că are impresia că propriul copil ar putea să aibă simptome specifice, care sunt dificil de cuantificat, cred că înțelegem bune că elevii nu sunt obligați să meargă la școală împotriva voinței lor sau a părinților”, a mai spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Școala online continuă și după pandemie. Declarațiile făcute de Ministrul Educației: ”Trebuie să continuăm cu predarea online”

Schimbări majore în învățământ! Mai multe zile de școală anul viitor?! „Pledăm pentru extinderea duratei anului şcolar”

Bilanț coronavirus, 25 aprilie 2021. Număr mare de pacienți internați la ATI. Câte cazuri s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

De maine vin bani multi pentru 6 zodii

Veste pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Anunțul venit chiar acum de la compania..

BOALA secretă pe care o avea Christian Eriksen. Cum a ajuns fotbalistul danez să se prăbușească inert pe teren

Tragedia lui Christian Eriksen poate duce la o schimbare crucială a regulilor UEFA

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies