Elevii revin în bănci, din 17 ianuarie. Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră: "Ne-am decuplat de rata de incidență"

Ministrul Educației a transmis noi reguli privind desfășurarea cursurilor în contextul situației pandemice.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Ministrul Educației a anunțat revenirea în bănci a elevilor, de luni, 17 ianuarie. Sorin Cîmpeanu a transmis că a renunțat la rata de incidență a infectărilor și la rata de vaccinare a personalului din învățământ.

Citeste si: Vești proaste pentru elevi! Ministrul Educației a făcut anunțul: Viitorul an va fi mai lung decât actualul

Cîmpeanu, noi reguli pentru elevi

Ministrul Educației a anunțat că rata de vaccinare a profesorilor nu va mai fi relevantă începând cu 17 ianuarie pentru închiderea școlilor. De asemenea, reprezentantul statului a transmis că nu va mai fi luată în considerare nici rata de incidență a localităților, ci de acum înainte clasele vor fi închise la 3 cazuri depistate: "Schimbări importante: ne-am decuplat atât de rata de incidență a infectărilor cât și de rata de vaccinare a personalului din învățământ.

Sorin Cîmpeanu, anunț despre deschiderea școlilor

Sorin Cîmpeanu

[Sursa foto: Captură tv]

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Parametrul rata de vaccinare a personalului din învățământ introdus în data de 5 noiembrie 2021 consider că a fost o motivație puternică pentru ca în prezent personalul din învățământ să fie cea mai numeroasă, în valoare absolută, categorie profesională vaccinată, mult peste 70

la sută.", a transmis ministrul Educației.

Cîmpeanu a renunțat la rata de vaccinare a profesorilor

Imagine cu caracter ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

Școala începe în format fizic, din 17 ianuarie

Ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației a adus noi schimbări în ceea ce privește desfășurarea cursurilor în școlile din România.

Citeste si: Capitala, din nou în scenariul roșu! Autoritățile, ședință de urgență! Se impun noi reguli împotriva COVID-19

Sorin Cîmpeanu a transmis că elevii vor putea reveni liniștiți în bănci de săptămâna viitoare, dat fiind faptul că pragul de încărcare a mediului spitalicesc nu a atins 75%: "În prezent, dată fiind specificitatea varianta Omicron, s-a propus și s-a analizat în profunzime aplicarea unui prag pentru gradul de încărcare al mediului spitalicesc. Pragul este de 75 la sută, un prag care nu este atins în niciunul dintre școlile din județele României în prezent. Deci, din perspectiva educației, luni toate școlile din România vor putea să funcționeze cu prezență fizică."

, a mai adăugat Cîmpeanu.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies