Elevii și studenții, testați antidrog de către polițiști în instituțiile de învățământ. Cum s-ar desfășura controalele în școli și facultăți

Iată cum s-ar putea desfășura testările antidrog pentru elevi și studenți!

Autor: Georgiana Anton

In articol:

Din cauza creșterii consumului de droguri din ultima perioadă, parlamentarii au propus un proiect prin care polițiștii să testeze antidrog elevii și studenții în unitățile de învățământ.

Vezi cum s-ar desfășura controalele în școli și facultăți.

Cum s-ar putea desfășura testările antidrog pentru elevi și studenți

Proiectul de lege propune introducerea unei prevederi ce stabilește ca instituțiile de învățământ să includă în contractul educațional sau în contractul de studii universitare prevederi referitoare la obligația elevilor și a studenților de a se supune testării antodrog, la solicitarea polițiștilor.

Citeste si: Minorii riscă amenzi de până la 500 de lei. Gestul care le poate aduce sancțiuni adolescenților sub 18 ani

Polițiștii vor putea face din oficiu sau la solicitarea directorilor instituțiilor de învățământ, controale tematice/ inopinate în cadrul acestora, pentru a testa în mod non-invaziv elevii și studenții, cu scopul de a vedea dacă aceștia au consumat sau nu substanțe psihoactive.

Elevii și studenții, testați antidrog de către polițiști în instituțiile de învățământ. Cum s-ar desfășura controalele în școli și facultăți

Elevii și studenții, testați antidrog de către polițiști în instituțiile de învățământ. Cum s-ar desfășura controalele în școli și facultăți

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Oana Roman, primele declarații după ce s-a aflat că nu a fost invitată la botezul copilului lui Pepe- kfetele.ro

Citeste si: Scene de filme "cu proști" în Satu Mare! Un tânăr de 33 de ani s-a întors ieri mai devreme de la muncă și a auzit zgomote ciudate în apartament- bzi.ro

Ce sancțiuni ar putea risca elevii și studenții care au consumat substanțe psihoactive

Dacă în urma testelor antidrog un elev este depistat pozitiv, poliția va lua legătura cu părinții sau tutorele legal și va cere exprimarea acordului pentru prelevarea de probe biologice în scopul stabilirii tipului de substanță psihoactivă depistată.

În ceea ce priveste studenții, poliţia informează părinţii ori tutorele legal şi solicită acordul persoanei pentru prelevarea de probe biologice.

Citeste si: Betty rupe tăcerea despre starea de sănătate a lui Florin Salam, după ce manelistul a ajuns la spital cu COVID! Cum se simte artistul: „Se reface în continuare”

În cazul în care testele indică prezența substanțelor psihoactive în sânge, elevii și studenții vor putea fi incluși într-un program de asistență a persoanelor consumatoare de droguri.

De asemenea, proiectul propus de parlamentari mai vizează și modificarea Legii nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Mai exact, se dorește modificarea pedepselor cu privire la operațiunile fără autorizație cu diverse produse despre care se știe că au efecte psihoactive (etnobotanice): închisoare de la doi la șapte ani şi interzicerea unor drepturi. În prezent, pedeapsa e închisoare de la șase luni la trei ani sau amendă.

În lege se va mai introduce o prevedere: “cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de produse din categoria celor prevăzute la art. 1 pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

sursă: hotnews.ro

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum să îți îmbunătățești postura. Top cinci trucuri care te vor ajuta să îți îndrepți spatele

Cât de generos ești, în funcție de zodie. Unii nativi și-ar da și haina de pe ei

Medicul Radu Mirică a murit după ce s-a prăbușit de pe bloc! Doctorul și-a pus capăt zilelor

Mâine, 5 zodii vor da randamentul dorit de șefi. Unii vor primi vești senzaționale în legătură cu un contract

Răsturnare de situație pentru Simona Halep! S-au întâlnit de urgență. E momentul salvator

“Am legat-o de mașină să nu o mai tragă alții.” Culiță Sterp, mesaj pentru internautul care l-a ajutat după accidentul rutier

Camilla renunță la o tradiție importantă. Schimbări în Familia Regală

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies