Elevii vor afla peste două săptămâni dacă se vor întoarce cu toții la școală. Anunțul făcut de Ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu, noi declarații despre întoarcerea elevilor în băncile de la școală!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Sorin Cîmpeanu a declarant, la Digi 24, că riscul este mai mare atunci când profesorul nu este vaccinat, asta în contextual în care toți elevii se vor întoarce la școală. Ministrul Educației spune că acest risc este „e un calcul pe care îl facem fiecare dintre noi”.

Din punctul meu de vedere, atunci când evaluezi risc-beneficiu în favoarea sistemului de educație, nu riști nimic, nu riști să pierzi. Beneficiile educației sunt mult mai mari. Fără educație trebuie să înțelegem că vom avea medici nepregătiți, ingineri nepregătiți, o țară întreagă nepregătită și o vom duce rău cu toții fără educație”, a spus Sorin Cîmpeanu, la un post de televiziune.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu face anunțul! Ce măsuri se impun în unitățile de învățământ după vacanța de Paște: „Am solicitat redeschiderea scolilor...”

Ministrul Educației este de părere că beneficiile educației în școală sunt enorme: „ Au fost consecințe foarte grave. De asta insist să se meargă la școală cu prezență fizică”.

Citeste si: Schimbări pentru călătorii care utilizează metroul. Cât vor aștepta oamenii în stațiile de metrou?- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Facebook]

Sorin Cîmpeanu, despre întoarcerea elevilor la școală

Elevii vor afla peste două săptămâni dacă se vor întoarce cu toții la școală sau nu. Este vorba despre elevii din învățământul primar și de preșcolari, elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile care au rată de infectare mai mică de 1 la mie, adică din peste 2.000

de localități:

„Luni (lunea viitoare – n.r.) vor reveni la școală toți elevii claselor terminale și clasele terminale din învățământul profesional și liceal, alți 370.000 de elevi. Se vor apropia de 2,4 milioane de elevi care pot reveni la școală cu prezență fizică în aceste zile”.  Ministrul Educației speră ca toți elevii să revină în bănci: „Ministerul Educației își dorește să poată formula propunerea de deschidere cu prezență fizică a tuturor școlilor.

Peste două săptămâni vom face această analiză”.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț important pentru elevi. Ar putea recupera cursurile în vacanța de vară

De asemena, Cîmpeanu a spus că este mulțumit de colaborarea cu Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și este optimist în privința întoarcerii elevilor la clase: „Trebuie să recunosc că doamna ministrul Mihăilă a dovedit o înțelegere conformă sistemului de educație, pentru că ordinul comun este cel care a făcut posibilă prezența la școală în acest fel încă de astăzi (miercuri -n.r).

S-a renunțat la înjumătățirea claselor terminale, un lucru foarte important, s-a permis prezența elevilor din școlile speciale(...). A înțeles și iată de astăzi toți acești copii au putut merge școală și a înțeles importanța orelor remediale și ordinul comun permite prezența, indiferent de clasă și de scenariu, a tuturor elevilor înscriși în programul național de ore remediale.  Nu știm nici că da, nici că nu (va scădea atât de mult infectarea cu SARS-CoV-2 în țară – n.r.), dar am dreptul să sper, am dreptul să îmi doresc această scădere și am spus că dacă se va confirma această scădere, Ministerul Educației va face această propunere”, a mai spus Cîmpeanu, la Digi 24.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Este anunțul momentului. Elevii din clasele terminale se vor întoarce în bănci din 5 Mai

Cazare studenți în cămine: ar putea avea prioritate cei vaccinați. Ministru Educației, anunț important

Maraton de vaccinare în București. Valeriu Gheorghiță anunță organizarea unui maraton al vaccinării în Capitală, în perioada 7-9 mai

Viața a 6 zodii se va schimba de mâine și vor începe un nou ciclu astral

Informaţie BOMBĂ despre Elena Udrea! Avocata ei a dat vestea în direct la TV

Cât a costat inelul de logodnă al Ramonei Olaru. Cătălin Cazacu a scos din buzunar o avere

Vești importante pentru pensionari. Evaluarea dosarelor va elimina nedreptățile din sistemul de pensii

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies