EMA, decizie importantă privind vaccinarea copiilor de 5-11 ani: "1.305 copii au primit vaccinul"

Agenția Europeană a Medicamentelor a aprobat vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5-11 ani. Iată când va începe etapa de vaccinare?

Autor: Georgiana Maria Anghel

In articol:

Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a aprobat iuminizarea copiilor de 5-11 ani. Astfel, copiii care vor dori să se imunizeze împotriva Covid-19, se vor putea vaccina cu Pfizer/BioNTech.

EMA a aprobat vaccinul pentru copiii de 5-11 ani

Pfizer/BioNTech este vaccinul a aprobat de EMA. În ceea ce privește celelate state, atât America, cât și Canada au fost de acord ca acesta să fie vaccinul, care se va administra minorilor. 

Copiilor de 5-11 ani li se vor administra o doză mică de Comirnaty, dar care are aceelași efect cu o doză mai mare injectată celor de peste 12 ani.  EMA a mai declarat că se vor administra două doze de Comirnaty, iar rapelul va fi făcut la distanță de trei săptămâni, de prima doză administrată.

EMA, detalii despre vaccinul Pfizer/BioNTech

Agenția Națională a Medicamentelor a oferit mai multe detalii cu privire la vaccinul care va fi administrat la minorii de 5-11 ani.

Potrivit datelor emise de EMA, serul are o eficiență de 90,7% în prevenirea unei forme simptomice de Covid-19.

Mai mult, până la acest moment au fost vaccinați 1.305 de copii, dintre care doar trei au devoltat simptome de Covid-19.

Citeste si: Medicul Adrian Marinescu, detalii despre doza booster! „Ar putea fi o variantă cel puţin pentru următoarea perioadă"

Citeste si: Cornel Palade a recunoscut motivul rupturii de Romică Țociu. „Ne-am certat de la..."- bzi.ro

„din 1.305 copii care au primit vaccinul, doar trei au dezvoltat simptome de COVID-19, față de 16 din cei 663 de copii care au primit placebo. (...) „Aceasta înseamnă, potrivit studiului, că serul are o eficiență de 90,7% în prevenirea unei forme simptomatice de COVID-19 (cu toate acestea rata poate varia între 67,7% și 98,3%)" , a declarat Agenția Națională a Medicamentelor. 

Valeriu Gheorgiță, despre campania de vacinare în România

Coordonatorului campaniei de vaccinare din România,  Valeriu Gheorghiță, a declarat că, i s-a confirmat că Agenția Europeană a Medicamentului va aproba serul de la Pfizer pentru categoria de vârstă 5-11 ani în 25 noiembrie.

Mai mult, pe data de 26 noiembrie și Comisia Europeană va oferi aceată aprobare. De asemenea, Valeriu Gheorgiță a mai declarat că etapa de vaccinare pentru minorii de 5-11 ani va începe la mijolcul lunii decembrie.

Citeste si: ULTIMĂ ORĂ Când începe etapa a doua de vaccinare anti-Covid pentru persoanele vulnerabile. Autoritățile doresc să grăbească procesul de imunizare

Probabil că vom asocia către fiecare centru, pe hartă, un icon care să identifice această posibilitate, de administrare la copii, şi, de asemenea, centrul în sine va fi redenumit astfel încât pentru populaţie să fie uşor de identificat şi de efectuat programarea.(...) Cred că la mijlocul lunii decembrie și vaccinul de la compania Moderna va primi recomandarea de autorizare pentru grupa de vârsta 6-11 ani”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

 

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum să scapi rapid de tuse prin remedii naturiste?

Un culturist și-a petrecut luna de miere alături de cea de-a doua soție, o păpușă gonflabilă! Yuri Tolochko: "Atât de romantică încât o consider și o lună de miere"

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea Guvernului format de Nicolae Ciucă

Horoscop decembrie 2021 pentru toate zodiile: bani, dragoste si sanatate

Se dau super mulți bani pe lângă pensie! Vestea momentului pentru 8 milioane de români. Au anunțat acum

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Varianta Omicron îngrozește lumea științei. Noua tulpină este de 5 ori mai infecțioasă decât Delta

Ilie Năstase a recunoscut: S-a infectat cu COVID-19! Cum se simte acum fostul lider mondial

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies