kanald.ro
Stiri
Esti in criza de timp? Fa cartofi umpluti, la cuptor! O reteta simpla, fara prajeli
Daca esti in criza de timp, dar vrei totusi sa gatesti ceva usor si sanatos, iti recomandam sa incerci cartofii umpluti la cuptor.
Ingrediente pentru 4 persoane:
– 4 cartofi mari.
Pentru umplutură:
– brânză sărată, de vaci, caşcaval,
– feliuţe de şuncă, salam, tăiate cuburi,
– ceapă verde, tăiată, pătrunjel,
– 1 ou fiert, tăiat cuburi
– 50 g unt,
– 4 – 5 linguri de smântână,
– sare, piper.
În funcţie de preferinţe şi buget, mai puteţi adăuga ciuperci, bacon, kaizer, piept de pui,.
Cartofii spălaţi se fierb în coajă, 30 min. Îi scoatem, îi lăsăm la răcit şi, cu o lingură, îi scobim pe lungime, de miez. Cine doreşte, poate curăţa cartofii de coajă, înainte de a-i da la cuptor. Sau se pot căli legumele şi carnea în ulei. Eu am optat pentru o varianta mai dietetică a retetei.
Îi umplem, pe rând, cu câte un pic din fiecare ingredient (brânză, 2, 3 cubuleţe unt, şuncă, ceapă tăiată rondele, usturoi feliat, carne) condimentăm, punem o lingură de smântână deasupra şi îi dăm la cuptor 30 minute, într-o tavă unsă cu unt. Cu 5 minute înainte de a-i scoate, radem caşcaval şi aşezăm o felie de roşie peste fiecare cartof. Îi putem orna şi cu rondele de ceapa roşie. Pentru a-i servi, îi punem cu grijă pe un platou, presărat cu pătrunjel sau pe foi de salata verde, scrie gospodinadecriza.