Esti in pana de idei? O reteta racoroasa, light si foarte simplu de preparat: Salata de vara cu ton

Stiri

Esti in pana de idei? O reteta racoroasa, light si foarte simplu de preparat: Salata de vara cu ton

Ingrediente (4 persoane)

1 salata iceberg/1 salata romana
1 borcan ton file LOTKA in ulei de masline (200 g)

Crutoane cu oregano – Ingrediente

200 g paine alba fara coaja
3 linguri ulei de masline
30 g unt
½ lingurita oregano uscat

 

Dressing Salata de vara cu ton – Ingrediente

1 catel usturoi
2 linguri iaurt grecesc
50 g parmezan ras
4 linguri ulei de masline
1 lingura suc de lamaie proaspat
sare
piper

Crutoane cu oregano si Dressing salata – Mod de preparare

Pentru crutoane: Punem uleiul de masline si untul intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mediu. Cand untul s-a topit, adaugam feliile de paine taiate in cubulete potrivite si oregano. Amestecam si le prajim pe foc mediu pana cand sunt perfect rumenite pe toate partile. Le scoatem din tigaie, le punem intr-o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si le lasam sa se raceasca complet.

 

Pentru dressing: Zdrobim catelul de usturoi cu ajutorul presei, adaugam parmezanul ras si o lingura de ulei de masline din cantitatea totala specificata in reteta si frecam pana obtinem o pasta.

Intr-un vas separat emulsionam iaurtul grecesc, uleiul de masline ramas si sucul de lamaie. Adaugam mixul de usturoi si parmezan in emulsia de iaurt si amestecam cu grija. La sfarsit, condimentam sosul cu sare si piper dupa gust. Daca sosul este prea dens, il putem dilua cu o lingurita cu lapte rece.

Salata de vara cu ton – Mod de asamblare

Rupem salata iceberg in bucatele potrivite, nu foarte mici, si le punem intr-un vas. Adaugam tonul file Lotka scurs bine si desfacut in bucati, crutoanele reci si amestecam.
Adaugam dressingul pe deasupra, amestecam si servim salata imediat.

 

sursa: Laura Adamache