Europenii riscă să rămână fără Facebook. De ce amenință compania că se retrage din Europa

Facebook a anunțat că s-ar putea retrage din Europa.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Facebook amenință  că se retrage din Europa
Facebook amenință că se retrage din Europa


In articol:

Compania va decide dacă va mai exista în Europa, după ce Curtea de Justiție a UE i-a interzis să mai transfere datele utilizatorilor europeni în Statele Unite.

Decizia a fost luată după ce s-a stabilit că datele nu sunt suficient de bine protejate de curiozitatea serviciilor de informații americane. Facebook susține, însă, că aceste transferuri sunt esențiale pentru funcționarea platformei și că, în lipsa lor, nu-și mai poate continua activitatea în Europa.

„Dacă Facebook ar fi forțată să suspende complet transferul în SUA al datelor utilizatorilor, nu e clar cum ar putea continua să furnizeze serviciile Facebook și Instagram în UE”, spun reprezentanții companiei.

Citeste si: Mutare istorică pe axa Antena 1 - Pro TV. Celentano i-a lăsat mască: „Așa-i în tenis” - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

Care este miza disputei

Alex Bălan, specialist în securitate cibernetică, a explicat la Digi24 care este în realitate, miza acestei dispute. „Este platforma lor, o pot face disponibilă cui doresc dânșii. Dar trebuie să înțelegem că aceste reglementări din UE nu se aplică doar celor de la Facebook, se aplică tuturor companiilor care gestionează datele cetățenilor Uniunii Europene.

Iar Facebook trebuie să se conformeze acestor norme. Cea mai comună practică este ca o astfel de companie să-și replice infrastructura din SUA în Europa, astfel încât să se asigure că datele utilizatorilor din UE sunt gestionate în Europa”, a spus el.

Bălan a declarat pentru sursa citată că spune că normele GDPR obligă companiile să gestioneze datele utilizatorilor cu mult mai multă răspundere.

Despre siguranța datelor personale pe care noi le credem ținute secrete, specialistul spune: „În primul rând, există sisteme automatizate care se uită în toate conversațiile oamenilor, inclusiv în platformele de e-mail, iar companiile susțin că aceste sisteme sunt doar automate, iar angajații lor nu pot să acceseze conținutul conversațiilor.

Nu vom ști niciodată, vom afla doar din analiza pe care o fac experții în securitate din când în când și din rapoartele de transparență pe care aceste companii – din păcate nu toate – le publică”, a explicat Alex Bălan.

 

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Iată cine este bărbatul cu care Raluca l-ar fi înșelat pe Pepe!

Bill Gates a șocat pe toată lumea! Ce ne așteaptă în 20 de ani? Trebuie să fim pregătiți

S-a făcut de râs în întreaga țară! Vedeta care a apărut beată mangă la Pro Tv: „Părea o femeie liniștită, normală…”

Cum a ajuns Claudiu Bleonț să împrumute un prieten cu 600.000 de lei! Vezi si cât a câștigat anul trecut ca actor

Cine pune flori la mormântul Ilenei Ciuculete după moartea lui Cornel Galeș

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies