Eurovision 2018! Romanii din Spania si Marea Britanie NU vor putea vota... Romania in semifinala de diseara! Ce spune regulamentul!

Nici nu a inceput Eurovision 2018 semifinala 2, ca deja se incing spiritele in jurul marelui show. Romanii din Spania si Marea Britanie NU vor putea vota Romania!

Autor: Simona Alexa

O veste cu efect de dus rece vine spre Romania cu cateva ore inainte de semifinala Eurovison 2018. Romanii care muncesc si locuiesc in afara tarii au aflat ca nu pot vota Romania, in aceasta seara, in semifinala Eurovision 2018. (Presa din Marea Britanie anunta deja numele marelui castigator Eurovision 2018) 

Este vorba despre romanii aflati pe teritoriul Marii Britanii si Spaniei.

Acestia nu vor avea dreptul sa-si exprime sustinerea fata de Romania, printr-un simplu vot, asa cum o pot face, de exemplu, cei aflati in Olanda.

Din pacate, in Spania si Marea Britanie, exista milioane de romani care ar fi putut vota si aduce puncte importante Romaniei in semifinala Eurovision 2018.

Situatia aceasta ii afecteaza insa si pe locuitorii altor tari, la randul lor, acestia neputand sa participe la voting din cauza faptului ca se afla pe teritoriul statelor “favorizate”. Respectiv a celor 5 tari care, an de an, merg direct in finala fara a trece prin filtrul si emotiile semifinalelor. (Doliu la Eurovision) 

Cele 2 tari, Marea Britanie si Spania, fac parte din grupul “Big Five”, marile platitoare la Eurovision, in care se afla si Franta, Germania si Italia. Aceste tari merg direct in finala, alaturi de tara gazda din acest an, Portugalia.

In aceste conditii, pentru ca aceste tari merg direct in finala, cei care locuiesc in ele nu au dreptul de a vota in semifinale.

Ei vor privi show-ul la tv, insa de votat o vor putea face abia in mare finala Eurovision 2018, de sambata, 12 mai.

Vestea buna este ca votarea se face de catre tarile participante in acea semifinala si jumatate din tarile calificate automat, alese prin tragere la sorti.

Stipulate in regulamentul oficial Eurovision 2018, regulile ne-au fost explicate de un reprezentant al Romaniei.

“Modul de votare la faza internationala a concursului Eurovision a fost stabilit de catre organizatori – European Broadcasting Union (EBU).

Astfel, in cea de-a doua semifinala, in care concureaza si Romania, pot vota doar tarile care sunt in semifinala respectiva: Norvegia, Serbia, San Marino, Danemarca, Rusia, Republica Moldova, Olanda, Australia, Georgia, Polonia, Malta, Ungaria, Letonia, Suedia, Muntenegru, Slovenia, Ucraina.

Tarile din grupul celor 5 mari platitoare- Italia, Anglia, Franta, Germania, Spania- sunt calificate direct in finală alaturi de tara gazda –Portugalia, insa, in semifinale, acestea voteaza conform tragerii la sorti realizate de organizatori.

Astfel, in cea doua semifinala votează Franta, Germania si Italia”, ne-a declarat un reprezentant Eurovision 2018.

 

Eurovision 2018 Romania intra in show in aceasta seara!

 

Romania intra in concurs in aceasta seara, in a doua semifinala a Eurovision 2018, ce va fi difuzata de la ora 22.00 de postulpublic de televiziune. Trupa “The Humans” va intra cu numarul 2 pe scena. Melodiile calificate in cele doua semifinale vor ajunge in finala Eurovision 2018 care va avea loc sambata, 12 mai.

Eurovision 2018 finala va avea loc pe 12 mai. Ce tari si-au asigurat participarea!

Eurovision 2018 are deja sase tari calificate in finala care va avea loc in data de 12 mai, la Lisabona: Franta, Germania, Spania, Marea Britanie si Italia – sunt calificate direct in finala de pe 12 mai, alaturi de tara care gazduieste Eurovisionul- Portugalia. La acestea se adauga tarile care au trecut de prima semifinal Eurovision 2018, respective: Albania, Cehia, Lituania, Israel, Estonia, Bulgaria, Austria, Finlanda, Irlanda si Cipru.

 

Cu ce tari lupta Romania in semifinala Eurovision pentru a ajunge in marea finala!

 

In aceasta seara, trupa “The Humans”, care reprezinta Romania, se va “razboii” in semifinala 2 cu: Australia, Danemarca, Norvegia, Moldova, Rusia, San Marino, Serbia, Olanda, Ungaria, Georgia, Malta, Muntenegru, Letonia, Polonia, Slovenia, Suedia si Ucraina. 

 

Cum si cine va putea vota in marea finala Eurovision 2018

 

Daca va trece de proba de foc din aceasta seara si va ajunge in marea finala Eurovision 2018, Romania va putea sa fie votata, sambata, 12 mai, de oricine se afla pe teritoriul Europei. Mai exact, piesa “Goodbye” a trupei “The Humans” va putea sa fie votata printr-un simplu sms, inclusiv de romanii aflati in Spania si Marea Britanie.

 

 

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Eurovision 2018. Presa engleza anunta deja castigatorul, desi finala va avea loc sambata

Eurovision 2018. Cum se pregatesc reprezentantii Romaniei! Trupa “The Humans” canta diseara in a doua semifinala

Eurovision 2018. Reprezentanta Israelului a cazut pe scari! Vezi aici momentul VIDEO

Horoscop 16 Aprilie 2021: astăzi, Fecioarele au emoții mari, Taurii învață să iubească din nou

Tensiuni maxime la granița cu România! Armatele sunt pe poziții! Rusia și Ucraina au ajuns la amenințări pe față

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

Alertă în România! MApN a chemat rezerviștii la antrenament de mobilizare

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies